ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών

13:11 - 02 Απρ 2021 | Πολιτική
Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών
Η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών τόνισε από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή (2/4) ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας παράλληλα τον Πρωθυπουργό πως αντί να παραδεχθεί τα λάθη της κυβέρνησης για να τα διορθώσει, προσπαθεί να παρουσιάσει ένα success story στη διαχείριση της πανδημίας.

«Είναι λυπηρό σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε, εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη, να μην καταλαβαίνουν τίποτα και να μην σέβονται την αλήθεια και του ανθρώπους που υποφέρουν, χωρίς σχέδιο και αποφασιστικότητα», τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως «οι νέοι άνθρωποι δεν μας εμπιστεύονται σήμερα, ενώ απαιτούν τα δράσουμε, να παραμερίσουμε αν είναι δυνατόν όλες τις διαφορές μας προς όφελος της χώρας». 

Από τη μια πλευρά, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, βρίσκονται οι εργαζόμενοι, η κοινωνία, ο απλός λαός και από την άλλη, ο θαυμαστός κόσμος του κ. Μητσοτάκη, που όλα βαίνουν καλώς, ενώ τα λουκέτα αυξάνονται και δεν υπάρχει καμία φυσιολογική εξέλιξη.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «οφείλουμε να σεβαστούμε στους χιλιάδες νεκρούς και σε όσους αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται στα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία».

«Με σεβασμό στην αγωνία για το σήμερα και το αύριο όσων βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται και να απειλείται. Και στην αγωνία εκείνων που αναζητούν μια διέξοδο στο προσωπικό και οικογενειακό τους αδιέξοδο», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Τόνισε πως η κυβέρνηση, με τη βοήθεια όλων των κομμάτων, κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά στη συνέχεια την... γκρέμισε με τις επιλογές της.

Για τα επόμενα βήματα ζήτησε συνεννόηση, όπως και έκανε νωρίτερα και η Φώφη Γεννηματά, αλλά πρόσθεσε πως αυτό είναι δύσκολο από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν παραδέχεται ότι τους τελευταίους έξι μήνες έχει χάσει τον έλεγχο της διαχείρισης της πανδημίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:47 - 02 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.