ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης σε πολιτικούς αρχηγούς: Εσείς μηδενισμό, εγώ ρεαλισμό

14:52 - 02 Απρ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης σε πολιτικούς αρχηγούς: Εσείς μηδενισμό, εγώ ρεαλισμό
Στη δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την πανδημία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέκρινε τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, λέγοντας πως δεν πρόσφεραν κάτι ουσιαστικό και εμφανίστηκαν αφοριστικοί.

«Ήρθα και τοποθετήθηκα κάνοντας μια απόπειρα να μην διαφωνήσουμε για στοιχεία της πραγματικότητας και να έχουμε ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης» συνέχισε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει: «Τι εισέπραξα: Από την κα Γεννηματά μαξιμαλισμό, από τον κ. Τσίπρα μηδενισμό, από τον κ. Κουτσούμπα αρνητισμό, από τον κ. Βελόπουλο λαϊκισμό, από τον κ. Βαρουφάκη σουρεαλισμό».

«Συνεχίζω με τον ελληνικό λαό στο μόνο δρόμο που γνωρίζω, αυτόν του ρεαλισμού», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ιδιαίτερα για τη Φώφη Γεννηματά, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ιδιαίτερα αυστηρός και την κατηγόρησε ότι συντάσσεται με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι προτάσεις σας ήταν "τα κάνατε όλα λάθος, λύσεις είναι οι προσλήψεις και τα λεφτά". Το περιεχόμενό της ομιλίας σας μου θύμισε τον κ. Τσίπρα, χωρίς όμως το ταλέντο στο ψέμα και στον λαϊκισμό», είπε απευθυνόμενος στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Θυμίζουμε πως στην πρωτολογία του ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τις επιλογές της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και σημείωσε πως οι επόμενοι δύο μήνες θα κρίνουν την πορεία της χώρας.

Τόνισε πως θα υπάρξουν βαλβίδες αποσυμπίεσης, αλλά δεν πρόκειται για άνοιγμα και οι πολίτες οφείλουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Σημείωσε μάλιστα πως αν δεν υπάρξει πειθαρχία, ενδεχομένως να αρθούν αποφάσεις άρσης περιορισμών.

Ο Αλέξης Τσίπρας από τη μεριά του κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ η Φώφη Γεννηματά μίλησε για κυβερνητική αποτυχία, αλλά πρότεινε "συνεννόηση" για να περιοριστεί η ζημιά.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 15:01 - 02 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.