ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα έρευνα για τα περί μετατροπής της δωροδοκίας σε πλημμέλημα

21:55 - 05 Απρ 2021 | Πολιτική
Νέα έρευνα για τα περί μετατροπής της δωροδοκίας σε πλημμέλημα
Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών θα κληθεί να καταθέσει τις επόμενες ημέρες ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σχετικά με όσα έχει δηλώσει περί "δόλιας επίσπευσης" της επικύρωσης του Ποινικού Κώδικα τον Ιούνιο του 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ωφεληθούν κάποιοι από την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Η Εισαγγελία Εφετών ανασύρει από το αρχείο τη δικογραφία και έτσι ξεκινά νέα έρευνα με αντικείμενο τις δηλώσεις του πρώην υπουργού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κοντονής είχε ισχυριστεί ότι δολίως από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επισπεύσθηκε η επικύρωση του νέου Ποινικού Κώδικα ώστε να ωφεληθούν συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι από την μετατροπή της δωροδοκίας σε πλημμέλημα.

Έτσι ο κ. Κοντονής θα βρεθεί άμεσα ενώπιον του Εισαγγελέα, ώστε ως πρώτος μάρτυρας να δώσει στοιχεία για όσα έχει υποστηρίξει , ανοίγοντας τον κύκλο της νέας διερεύνησης.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη έρευνα που είχε γίνει με αφορμή τις επίμαχες δηλώσεις του πρώην υπουργού, είχε τεθεί στο αρχείο καθώς δεν είχε προκύψει εύρημα ποινικά αξιοποιήσιμο, αρχειοθέτηση στην οποία είχε συναινέσει και ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών. Ο κ. Κοντονής δεν είχε κληθεί να καταθέσει σε εκείνη την φάση.

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο μετά από νέες δηλώσεις του κ. Κοντονή ο οποίος προ ολίγων ημερών σε τηλεοπτική εκπομπή επανήλθε στο θέμα, αναφέροντας πως για την μετατροπή του ποινικού χαρακτηρισμού της δωροδοκίας "άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου".

Είπε επίσης ότι: "Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη, είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.