ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντοζαμάνης για self-test: Ο διαγωνισμός προέβλεπε ατομικές ή πολλαπλές συσκευασίες

14:25 - 07 Απρ 2021 | Πολιτική
Κοντοζαμάνης για self-test: Ο διαγωνισμός προέβλεπε ατομικές ή πολλαπλές συσκευασίες
«Ο διαγωνισμός για τα self-test ρητά προέβλεπε ατομικές ή πολλαπλές συσκευασίες. Τα τεστ συγκεκριμένης εταιρείας που παρέχονται σε αυτή τη φάση σε συσκευασία 25 ατομικών τεμαχίων είναι επιδεκτικά ατομικής διανομής».

Αυτό ανέφερε σε νέα του δήλωση ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενώ πρόσθεσε: «Τη συσκευασία συνοδεύουν απλές οδηγίες στα ελληνικά με εικονίδια για την εύκολη κατανόηση της διαδικασίας από μη ειδήμονες, ενώ επόμενες παραλαβές θα είναι και σε ατομικές συσκευασίες».

Σχετικά με την έναρξη διάθεσης των self-test, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι: «Ξεκινά αύριο η διάθεση των δωρεάν self-test για τους πολίτες από τα φαρμακεία. Υπογραμμίζεται ότι το self-test είναι ρινικό τεστ ταχείας ανίχνευσης -ανήκει δηλαδή στην κατηγορία των rapid test – και έχει κατεπείγουσα έγκριση διάθεσης και χρήσης από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ως αυτοδιαγνωστικό (self-test).

Διαφέρει δηλαδή ως προς τα υπόλοιπα, επειδή η λήψη είναι πιο απλή ως διαδικασία (ρινικό δείγμα αντί για ρινοφαρυγγικό/στοματοφαρυγγικό) και δεν απαιτεί την επίβλεψη επαγγελματία υγείας.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία κατεπείγουσας έγκρισης διάθεσης και χρήσης του ρινικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 ως αυτοδιαγνωστικό, έχει υιοθετηθεί από πολλούς ευρωπαϊκούς ρυθμιστικούς οργανισμούς, όπως της Γερμανίας (BFarm), Ολλανδίας, Τσεχίας, Αυστρίας, Πορτογαλίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.