ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πελώνη: Νωρίς να μιλήσουμε για Πάσχα- Αναμένονται ανακοινώσεις για AstraZeneca

13:23 - 08 Απρ 2021 | Πολιτική
Σήμερα, το αργότερο αύριο, αναμένεται η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρόσθεσε δε ότι η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ήταν σαφής ότι τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τις τυχόν παρενέργειες. 

Επιπλέον, δήλωσε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και ρυθμούς πιο γρήγορους από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. «Χθες η χώρα μας ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Ξεπέρασε κατά πολύ τον πήχη των 25 χιλιάδων ανά ημέρα που έθεταν κάποιοι και ήδη πραγματοποιούνται καθημερινά σχεδόν 60 χιλιάδες. Εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι -ανάλογα με τις ροές εμβολίων που θα φτάνουν στη χώρα μας- τον Μάιο και τον Ιούνιο», τόνισε.

Αναφερόμενη στο «παράθυρο» που άφησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών από τον Σεπτέμβριο, η  κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε τα λόγια του πρωθυπουργού. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε κρίση και δεν χρειάζεται μια εστία έντασης στα νοσοκομεία. Το θέμα θα εξεταστεί το Σεπτέμβριο διότι πέρα από ζήτημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, το βάρος που έχουν οι υγειονομικοί είναι μεγαλύτερο όταν διαχειρίζονται ευπαθείς ομάδες, τόνισε η κ. Πελώνη.

Σε ό,τι αφορά στα self tests, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι «το πρώτο τεστ μπορούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου να το παραλάβουν δωρεάν μαζί με ενημερωτικό υλικό με το ΑΜΚΑ τους από σήμερα στα φαρμακεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και από αύριο Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα» τονίζοντας ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ». 

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιος είναι ο πιο κρίσιμος επιδημιολογικός παράγοντας που θα κρίνει την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων μεταξύ των νομών, η κ. Πελώνη, αν και σημείωσε πως δεν είναι αρμόδια, εξήγησε πως παίζουν σημασία διάφοροι παράγοντες, όπως η τάση αύξησης των κρουσμάτων, τα εισιτήρια-εξιτήρια στις νοσηλείες στα νοσοκομεία, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι. «Είναι ένας συνδυασμός παραγόντων», όπως είπε προσθέτοντας το στοιχείο του καιρού που δίνει τη δυνατότητα των εξωτερικών δραστηριοτήτων. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:28 - 08 Απρ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.