ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: Να μη χρησιμοποιηθούν «πελατειακά» τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης

20:00 - 08 Απρ 2021 | Πολιτική
Παπανδρέου: Να μη χρησιμοποιηθούν «πελατειακά» τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης
«Η πελατειακή αντίληψη υπήρξε βασικό εμπόδιο στον εκσυγχρονισμό της χώρας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε σήμερα (8/4) στην διαδικτυακή ημερίδα του Economist με θέμα «Ελλάδα: 200 Χρόνια Οικονομικής Επιβίωσης».

Ο κ. Παπανδρέου έφερε ως παράδειγμα αυτής της αντίληψης την περίπτωση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, που όπως σημείωσε, ακόμη διώκεται με διαφορά προσχήματα.

Επεσήμανε επίσης, ότι «είναι κρίσιμο να συνεργαστούμε όλοι στον πολιτικό χώρο και να αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε πια ένα πελατειακό κράτος και τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης να χρησιμοποιούνται με στενά πελατειακό τρόπο».

«Δεν πρέπει η κυβέρνηση να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα αυτό πίσω από κλειστές πόρτες. Πρέπει να ανοίξει τον διάλογο σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και να κινητοποιήσει την ελληνική κοινωνία ώστε να έλθουν οι απαραίτητες αλλαγές», πρόσθεσε.

«Και μια από τις βασικότερες αλλαγές, δεν είναι απλώς η μετατροπή των παραγωγικών δυνάμεων στην Ελλάδα, αλλά η δημιουργία θεσμών που θα επιφέρουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, συμμετοχή, αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, λογοδοσία και ουσιαστική δημοκρατία», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.