ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κυβέρνηση «πατά» στην Τζάκρη για την ψήφο των αποδήμων

12:44 - 12 Απρ 2021 | Πολιτική
Η κυβέρνηση «πατά» στην Τζάκρη για την ψήφο των αποδήμων
Η κυβέρνηση καταθέτει σήμερα στη Βουλή πρόταση για την άρση των περιορισμών στην εγγραφή Ελλήνων του εξωτερικού στους εκλογικούς καταλόγους, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (12/4), κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η επιτάχυνση της νομοθετικής πρωτοβουλίας έρχεται έπειτα από σχετική δήλωση της βουλετίνας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία σχολίασε πως οι περιορισμοί για τους απόδημους είναι πολλοί.

Η κυβέρνηση είδε "ευκαιρία" να περάσει με ευρεία πλειοψηφία την άρση των περιορισμών και γι' αυτό φέρνει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για "αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ".

Η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως οι βασικοί περιορισμοί είναι δύο για την ψήφο των αποδήμων. Να έχουν μείνει για τουλάχιστον 2 χρόνια στην Ελλάδα την τελευταία 35ετία και να έχουν καταθέσει φορολογική δήλωση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση καταργεί τις παραπάνω διατάξεις και θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Τζάκρη δεν μπορεί να αρνηθεί να συναινέσει.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», η αρμόδια για θέματα Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι οι περιορισμοί αυτοί είναι «άδικοι» και «υποτιμητικοί» και πρόσθεσε ότι, αν το κόμμα της επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας, θα τους καταργήσει.

Ασφαλώς, αναμένεται να προκύψει μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να συναινέσει, ιδιαίτερα στη διάταξη για την 35ετία.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:22 - 12 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.