ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφος Ελλήνων του εξωτερικού: Κρατάει χρόνια αυτή η... κολώνια!

18:28 - 12 Απρ 2021 | Πολιτική
Ψήφος Ελλήνων του εξωτερικού: Κρατάει χρόνια αυτή η... κολώνια!
Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε μία νέα πολιτική κόντρα για το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων. Και η ιστορία... επαναλαμβάνεται.

Όσο κι αν τώρα οι δύο πλευρές υπερασπίζονται τις θέσεις τους και προσπαθούν να πείσουν για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, εμείς δεν μπορούμε παρά να υπενθυμίσουμε πως το θέμα δεν είναι σημερινό.

Κρατάει... χρόνια και για πάνω από μία δεκαετία, καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να λύσει. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ έχουν κυβερνήσει τα τελευταία χρόνια χωρίς, όμως, να περάσουν το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο ανταποκριτής του Reporter στο Στρασβούργο, Νίκος Ρούσσης, έχει αναδείξει το θέμα στο παρελθόν και τώρα υπενθυμίζει πως από τις 8 Ιουλίου του 2010, η Ελλάδα έχει εισπράξει καταδίκη από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διότι δεν έχει θεσμοθετήσει το δικαίωμα των ελλήνων ομογενών να ψηφίζουν στο τόπο της μόνιμης διαμονής και εργασίας τους!

Από το 2010 κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και τα ελληνικά κόμματα ακόμα δεν μπορούν να βγάλουν άκρη. Παράλληλα, δεν αναδεικνύουν (γιατί άραγε;) την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της χώρας, μετά την καταδίκη της από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

Σε αυτό το background, ζούμε εν έτει 2021 έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης για το θέμα, με προτάσεις επί προτάσεων, πολιτικά τεχνάσματα και αλληλοκατηγορίες.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:31 - 12 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.