ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kύρτσος: Τον Μάιο θα «πλημμυρίσουμε» από εμβόλια

10:46 - 13 Απρ 2021 | Πολιτική
Kύρτσος: Τον Μάιο θα «πλημμυρίσουμε» από εμβόλια
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλέγει τους λάθος ανθρώπους να προεδρεύουν στο ευρωπαϊκό συμβούλιο, από τον πρώτο διορισμό του 2009 κατόπιν απόφασης των ηγετών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο ΘΕΜΑ 104,6, υπήρχαν διάφορες υποψηφιότητες εκείνη την περίοδο, με πιο σημαντική αυτή του Τόνι Μπλερ, πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος διεκδικούσε τη θέση, την οποία υποστήριζε ο Σαρκοζί, η Μέρκελ ήταν αντίθετη εξ αρχής, τελικά, όπως είπε, ο Σαρκοζί πήγε με τη Μέρκελ, αντιπρότειναν τον πρωθυπουργό του Βελγίου, ο οποίος διέθετε πολύ μικρή επιρροή σε διεθνές επίπεδο, από τότε, σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο, είχε επικρατήσει η λογική της υποβάθμισης του προέδρου του ευρωπαϊκού συμβουλίου, κάτι που πλήρωσε η ευρωπαϊκή ένωση, με την έννοια ότι φτάσαμε στο Brexit.

Αυτό το γεγονός, κατά τον ίδιο δεν θα είχε συμβεί με την επιλογή Μπλερ, ο οποίος ήταν φιλοευρωπαίος και επιπλέον, τώρα πια, όλοι οι μεγάλοι παίκτες ξέρουν ότι ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου δεν είναι κάτι σημαντικό σαν προσωπικότητα και τον μεταχειρίζονται ανάλογα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Μέρκελ είναι σημαντική προσωπικότητα και επειδή η Γερμανία έχει τη μεγαλύτερη οικονομική επιρροή, δεν θέλει μια ισχυρή προσωπικότητα που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι ή να το κάνει πιο δύσκολο, θέλει κάποιον διεκπεραιωτή, κάτι που σημαίνει, όπως εξήγησε ο κ. Κύρτσος, πως σε έναν παγκόσμιο στίβο, ο οποίος είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και συχνά επικίνδυνος, αν κάποιος βλέπει απέναντι του τον Σαρλ Μισελ προφανώς δεν τον υπολογίζει.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κρίση αξιοπιστίας των ευρωπαϊκών θεσμών, ο κ. Κύρτσος απάντησε πως γίνεται αδίκως κριτική στην Φον Ντερ Λάιεν, διότι όπως εξήγησε, το πρόβλημα ξεκίνησε από Γερμανία και Ολλανδία κυρίως οι οποίοι πήγαν να προμηθευτούν μόνοι τους τα εμβόλια και να αφήσουν τους άλλους μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στην ουρά, εκεί παρενέβη η Φον Ντερ Λάιεν γιατί, όπως είπε, κατάλαβε ότι αυτό θα οδηγούσε σε πλήρη διάλυση την ευρωπαϊκή ένωση, η οποία δεν έχει πολιτική υγείας, διότι δεν θέλουν οι ισχυροί να χρηματοδοτούν τους λιγότερο ισχυρούς και τους προβληματικούς, σε στυλ Ελλάδα.

Επεσήμανε, τέλος, πως η επιλογή να πάμε ευρωπαϊκά στο θέμα της παροχής εμβολίων, είναι η σωστή και μπορεί να μας κόστισε δύο- τρεις μήνες καθυστέρηση, αλλά μετά τα τέλη Απριλίου που θα έρθει και η Johnson& Johnson θα «πλημμυρίσουμε» στα εμβόλια, λύνοντας το θέμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:47 - 13 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.