ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Πρέπει να προσαρμοστούμε στα δικαιώματα των εργαζομένων

18:04 - 15 Απρ 2021 | Πολιτική
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, λέγοντας πως "κάθε κοινός νους αντιλαμβάνεται ότι στον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας του 21ου αιώνα, θα πρέπει να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα".

"Πρέπει να προσαρμοστούμε, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτό είναι η κόκκινη γραμμή η πραγματική, στον σύγχρονο κόσμο που ζούμε. Στηρίζω αναφανδόν τη σπουδαία μεταρρυθμιστική προσπάθεια του κ. Χατζηδάκη", είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την κριτική που είχε διατυπώσει λίγο νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. "Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο και λέτε ότι θέλουν οι εργαζόμενοι να καταργηθεί το οκτάωρο, γιατί θα τους δώσει περισσότερο χρόνο", είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και απευθύνθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, λέγοντας: "Δηλαδή εσείς, αν δεν ήσασταν υπουργός και δουλεύατε σε αποθήκη της amazon ή σε ένα σούπερ μάρκετ, τι μας λέτε δηλαδή; Ότι θα κάνατε ατομική σύμβαση και θα του λέγατε του εργοδότη ότι "προτιμάω να δουλέψω λίγο λιγότερο αυτό το μήνα, για να πάω στο χωριό για τις ελιές;" Kαι μας λέτε ότι αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη;" είχε δηλώσει ο κ. Τσακαλώτος.

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι δεν νομοθετεί για τις επενδύσεις, αλλά για τους επενδυτές και ότι κανονίζει δουλειές για τους φίλους της. Έτσι λοιπόν ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε επικαλούμενoς τις καταγγελίες που διατύπωσε την Τετάρτη 15/4, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής.

"Μας λέτε ότι αλλάζουμε τους νόμους κατά το συμφέρον των δικών μας ανθρώπων. Αλλά η μέρα που διαλέξατε να κάνετε αυτό το σχόλιο ήταν εξαιρετικά ατυχής", είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και πρόσθεσε: "Χθες, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταύρος Κοντονής, ισχυρίστηκε δημόσια, και αναμένεται η κλήση του για κατάθεση, ότι η κυβέρνηση στην οποία ήσασταν υπουργός Οικονομικών ανέβαλε τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών κατά μια εβδομάδα, προκειμένου ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα και το άρθρο για την ενεργητική δωροδοκία, για να ωφεληθεί ένας επιχειρηματίας στην Ελλάδα. Όταν ήσουν υπουργός σε μια κυβέρνηση, που ο συνάδελφός σου λέει κάτι τόσο σοβαρό, ότι δηλαδή η κυβέρνηση είχε στο μυαλό της την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών για να εξυπηρετήσει το συμφέρον ενός επιχειρηματία, στην καλύτερη περίπτωση καθόσασταν στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με έναν παντελώς αναξιόπιστο άνθρωπο, που είναι δυνατόν να σας κατηγορεί με κάτι τόσο σοβαρό. Αλλά αν αρχίσουμε τέτοιες αλληλοκατηγορίες δεν θα έχετε που να κρυφτείτε".

Τελευταία τροποποίηση στις 18:10 - 15 Απρ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.