ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονος προβληματισμός στο Μαξίμου για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων

20:58 - 16 Απρ 2021 | Πολιτική
Έντονος προβληματισμός στο Μαξίμου για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων
Η «κλεψύδρα» τελειώνει και το Μαξίμου έχει όλο και λιγότερο χρόνο ώστε να πάρει αποφάσεις για το θέμα του Πάσχα. Στις τάξεις της κυβέρνησης αρχίζουν να επικρατούν δεύτερες σκέψεις, παρά την πρόθεση να ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, κάνοντας δυσκολότερη τη λήψη της πολυπόθητης απόφασης.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η παραμονή των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα, η πίεση στο σύστημα υγείας και η ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως μετά το Πάσχα προκάλεσαν δισταγμούς. 

Επομένως, είναι πολύ πιθανό το «Πάσχα στο χωριό» να μην το δούμε για δεύτερη συνεχή χρονιά.

«Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στην επιτροπή, δεν μπορούμε να το προκαταβάλουμε», είπε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Τόνισε, επίσης, πως δεν έχει γίνει συγκεκριμένη συζήτηση ακόμη για το θέμα.

Παράλληλα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης είπε ότι «ή θα αφήσουμε αυτή την κατάσταση να συνεχιστεί και το Πάσχα, όπου στην ουσία, στα αστικά κέντρα, το ένα σπίτι θα καλέσει το άλλο, ή τρεις οικογένειες μαζί σε κλειστούς χώρους θα βρεθούν να φάνε, ή θα επιτρέψουμε την -ας το πούμε- αραίωση των αστικών κέντρων και να επιτρέψουμε στον κόσμο να πάει στα εξοχικά του, στα χωριά του, όπου κατά κανόνα θα ζήσει ένα Πάσχα σε εξωτερικό χώρο και να τον προτρέψουμε, πηγαίνοντας εκεί, να επιδείξει μια συμπεριφορά ασφαλέστερη με self test και, βεβαίως, με μεγάλη προσοχή».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:01 - 16 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.