ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Δεν αποκλείουμε τίποτα ακόμα για το Πάσχα

10:54 - 17 Απρ 2021 | Πολιτική
Πέτσας: Δεν αποκλείουμε τίποτα ακόμα για το Πάσχα
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μίλησε μεταξύ άλλων για τα σχέδια της κυβέρνησης, σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα την περίοδο του Πάσχα αλλά και την επαναλειτουργία της εστίασης.

Αναλυτικότερα, για το ενδεχόμενο το Πάσχα ο κόσμος να μπορεί να πάει στο χωριό του είπε στο Open: «Υπάρχουν διαφωνίες πολλές ακόμα και μεταξύ των λοιμωξιολόγων. Ξέρουμε πως υπάρχει κούραση μετά από 14 μήνες στον κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να υπάρχει μερική αποσυμπίεση χωρίς όμως να ξεφεύγει τελείως η κατάσταση με την εφαρμογή των μέτρων. Πάντα βλέπουμε βδομάδα με βδομάδα τι γίνεται με βάση τα κρούσματα και αποφασίζουμε, δεν αποκλείουμε τίποτα όσον αφορά το Πάσχα».

Επιπλέον, μίλησε και για την χρησιμοποίηση των rapid test, λέγοντας ότι είναι πολύ βασικό όπλο μαζί με rapid test. Απομονώσαμε ασυμπτωματικούς και στην βουλή. Το ίδιο έγινε και με άτομα στην καθαριότητα και την βοήθεια στο σπίτι. Θα δούμε αν θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες. Είναι πολύ σημαντικά για να περιορίσουμε την διασπορά του ιού». Για τις εικόνες συνωστισμού στην Κυψέλη και την πλατεία Βαρνάβα: «Χωρίς να υπάρχει αύριο μαζεύεται κόσμος, ειδικά νεαροί, Χρειάζεται να κάνουν λίγο υπομονή ακόμα. Το Πάσχα είναι πολύ κοντά όπως και το καλοκαίρι. Στο τελευταίο τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, με τα test, τους εμβολιασμούς αλλά και το καλό καιρό. Πάντως ίσως χρειαστεί και η επέμβαση της αστυνομίας σε διάφορες περιπτώσεις».

Για την ενίσχυση της εστίασης και των δήμων σημείωσε: «Το πρώτο βήμα που κάναμε ήταν να επεκτείνουμε τις μισθώσεις για δύο χρόνια. Πολλά δισεκατομμύρια χρέη υπάρχουν από τον Φεβρουάριο του 20 μέχρι τώρα. Έχουμε θεσπίσει 100 δόσεις για την αποπληρωμή τους μπορεί να γίνουν και περισσότερες. Για να στηρίξουμε τους δήμους δώσαμε 187.1 εκατομμύρια. Όσον αφορά την εστίαση θα τους δώσουμε πολύ παραπάνω εξωτερικό χώρο για να κινηθούν ως τον επόμενο Οκτώβριο για να μην υπάρξει συνωστισμός και να κάνουν και την δουλειά τους».

Αναφορικά με το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού σχολίασε: Ήδη γίνεται ενημέρωση στους Έλληνες του εξωτερικού πως θα προσπαθήσουμε να ψηφίζουν με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς. Για να τα καταφέρουμε όμως χρειάζεται να ψηφιστεί από 200 τουλάχιστον βουλευτές ένας σχετικός νόμος. Οπότε χρειάζεται και η συμφωνία της αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων για να περάσει».

Τέλος, για τα ελληνοτουρκικά και τη στάση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια απέναντι στις προκλήσεις του Τούρκου ομόλογού του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι «η Ελλάδα ήθελε να διευθετήσει την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, η στάση της χώρας μας είναι πολύ αποφασιστική. Αν η Τουρκία συνεχίσει την παραβατικότητα, θα έχει συνέπειες από την ΕΕ και το ξέρει. Οι προκλήσεις πρέπει να απαντώνται τη στιγμή που γίνονται».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:11 - 17 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.