ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσελίκ: Ο Δένδιας σαμποτάρισε τις διαπραγματεύσεις-Παράδειγμα απρέπειας όσα είπε

20:19 - 19 Απρ 2021 | Πολιτική
Τσελίκ: Ο Δένδιας σαμποτάρισε τις διαπραγματεύσεις-Παράδειγμα απρέπειας όσα είπε
Νέα επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, για τις δηλώσεις του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του στην Άγκυρα, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, κατηγορώντας τον ότι «σαμποτάρισε τις διαπραγματεύσεις» και ότι αποτελούν «παράδειγμα απρέπειας» οι κατηγορίες του κατά της Τουρκίας.

«Η κατηγορία του για τη Δημοκρατία της Τουρκίας και το έθνος μας με εξαιρετικά φανατικό τρόπο θα γραφτεί στην ιστορία της διπλωματίας ως παράδειγμα απρέπειας» είπε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τη χώρα μας με τον πιο ακραίο τρόπο. Δεν ήρθε για να διαπραγματευτεί, αλλά για να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις. Όλος ο κόσμος είδε τη συμπεριφορά του. Επίσης, ο κόσμος είδε ποιος έχει θετική διάθεση και θέλει να διαπραγματευτεί» συμπλήρωσε.

{https://twitter.com/AACanli/status/1384160266896560133}

Παράλληλα, ο Τσελίκ επέκρινε τη στάση της Ελλάδας απέναντι στους αιτούντες άσυλο, ενώ έβαλε στο κάδρο της συζήτησης τις αξίες της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα δεν τις υπηρετεί.

Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίστηκε ο Τσελίκ, «επισήμως άνδρες της ελληνικής ακτοφυλακής θέλησαν να βάλουν την υπογραφή τους σε μια σφαγή, ρίχνοντας βενζίνη και προσπαθώντας να κάψουν» πρόσφυγες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.