ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Βαρουφάκης προτείνει κουρέματα ιδιωτικού χρέους: Δεν βοηθάνε οι αναστολές

09:59 - 20 Απρ 2021 | Πολιτική
Ο Βαρουφάκης προτείνει κουρέματα ιδιωτικού χρέους: Δεν βοηθάνε οι αναστολές
«Φιάσκο» χαρακτήρισε τη συνολική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ο Γιάνης Βαρουφάκης, γραμματέας του ΜέΡΑ25 μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Τρίτη (20/4).

Τόνισε ότι το κόμμα του δεν διακατέχεται από αντιπολιτευτικό μένος γι’ αυτό και στήριξε επιλογές το πρώτο διάστημα, ωστόσο η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το περσινό καλοκαίρι για να προετοιμαστεί αλλά «πορευόταν με βάρκα την ελπίδα» και τώρα τα μέτρα που παίρνει είναι σπασμωδικά.

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι το κράτος πετά στους πολίτες ένα self test για να πει ότι κάτι έκανε και δεν υπάρχει έλεγχος από κανέναν εάν όντως είναι αρνητικά ή όχι τα τεστ.

Εξήγησε ότι εμπιστεύεται τους πολίτες, αλλά οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την πολιτεία και όταν υπάρχει κατάρρευση του κεφαλαίου εμπιστοσύνης «τελικά δεν εμπιστεύεται κανένας, κανέναν».

Για την πορεία της οικονομίας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 προτείνει κουρέματα ιδιωτικού χρέους καθώς όπως είπε «δεν βοηθάνε οι αναστολές». Εξήγησε ότι μια τέτοια πολιτική συνιστά επένδυση αλλά και τον μόνο ρεαλιστικό τρόπο για να μειωθούν τα λουκέτα.

«Εάν απαιτήσεις αυτά τα χρήματα δεν θα τα πάρεις και θα κλείσουν και αυτά τα καταστήματα», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Για το οικονομικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι διαπιστώνει αναντιστοιχίες, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση της α’ κατοικίας. Διερωτήθηκε πως θα την προστατεύσεις ενώ διατηρείς το πρόγραμμα Ηρακλής που πουλά ληξιπρόθεσμα δάνεια σε ταμεία, τα οποία αγοράζουν για να τα βγάλουν στο σφυρί. Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:00 - 20 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.