ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

13:14 - 22 Απρ 2021 | Πολιτική
Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μίλησε μεταξύ άλλων για το πλαίσιο λειτουργίας των εκκλησιών κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τη Πέμπτη 22/4.
Σύμφωνα με τα όσα είπε λοιπόν, την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία είναι ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.
 
Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ενώ για τους ιερείς, τους νεωκόρους, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test.
 
Σχετικά με την περιφορά του Επιταφίου, όπως είπε η κυρία Πελώνη, αυτή θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού.
 
Όσον αφορά το ωράριο κυκλοφορίας, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 22:00 ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 23:00, όπως είπε και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του. Σχετικά με τον εορτασμό, την Κυριακή του Πάσχα, όπως προβλέπεται, θα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.
 
Τελευταία τροποποίηση στις 13:15 - 22 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.