ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για την Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος

16:01 - 22 Απρ 2021 | Πολιτική
«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για την Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος
Επίθεση στην κυβέρνηση κάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για την τροπολογία αλλαγής των προϋποθέσεων ορισμού διοικητή στην Αρχή που είναι αρμόδια για το ξέπλυμα "βρώμικου" χρήματος, που κατατέθηκε στις 21/4 στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα(22/4) στην ολομέλεια.

"Έρχεστε με τροπολογία και λέτε ότι θα μπορεί να οριστεί και αφυπηρετήσας εισαγγελικός λειτουργός επί τιμή. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι αφενός ο συνταξιούχος δικαστικός λειτουργός παρέχει μικρότερες εγγυήσεις λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας και αφετέρου υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο διορισμού του", είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος και επισήμανε ότι "ως συνταξιούχος, δεν επιλαμβάνεται το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αλλά διορίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών μετά την πρόταση του πρώτου και την απλή έκφραση γνώμης της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής".

"Είστε αποφασισμένοι να μην αφήσετε κανένα τεκμήριο αντικειμενικής λειτουργίας στον δημόσιο βίο της χώρας, αλλά είμαστε εξίσου αποφασισμένοι να σας καταγγείλουμε και να πούμε στον ελληνικό λαό ότι έχετε έρθει ως ολετήρας, ως Αρμαγεδδών, όχι μόνο για τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και για τις δομές οι οποίες αποτελούν αντίβαρα στην όλο και διαρκώς επεκτεινόμενη βουλιμία της εκτελεστικής εξουσίας", είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

"Θα είναι κυβερνητική επιλογή ένας άνθρωπος που θα προΐσταται σε μια Αρχή η οποία πρέπει να είναι ανεξάρτητη", είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου και πρόσθεσε ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:01 - 22 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.