ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Καταθέτουμε το σχέδιο λειτουργίας της εστίασης-Τι αλλάζει στο λιανεμπόριο

11:07 - 23 Απρ 2021 | Πολιτική
Για το άνοιγμα της αγοράς στη Θεσσαλονίκη αλλά και το σχέδιο της λειτουργίας της εστίασης μίλησε στο Open την Παρασκευή (23/4) ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει τα παράπονα των καταστηματαρχών της εστίασης, που ανοίγουν χωρίς να έχουν λάβει οικονομικό βοήθημα, τόνισε ότι το «ΕΣΠΑ δεν μπορεί να αποταμιευτεί "σήμερα" και μπορεί να πάρει δύο χρόνια. Εμείς το κάνουμε σε λιγότερο από δύο μήνες και τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους για να δουν τι θα πάρουν και να κάνουν το κουμάντο τους».

Πρόσθεσε πως: «στην 7η επιστρεπτέα προκαταβολή που θα βγει την επόμενη εβδομάδα θα συμπεριλάβουμε και την εστίαση, είπε και πρόσθεσε ότι θα συζητήσει σήμερα το υπουργείο με τους αρμόδιους φορείς της εστίασης για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν εστιατόρια και καφετέριες».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός έχει προτείνει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως επίσης και να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη και σήμερα περιμένει το «πράσινο φως» από την επιτροπή που συνεδριάζει.

Σε ό,τι αφορά στα Mall είναι πιθανό να επαναλειτουργήσουν από τη Μεγάλη Δευτέρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:14 - 23 Απρ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.