ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο- Άρση ασυλίας Λαγού: Μία απόφαση κατά, μία υπέρ

13:35 - 23 Απρ 2021 | Πολιτική
Μία απόφαση υπέρ και μία κατά της άρσης ασυλίας του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, από το Ευρωκοινοβούλιο.

Αρχικά, η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, δεν φάνηκε να πείσθηκε από τις εν Ελλάδι... ιαχές και με χθεσινή της έκθεση, αποφάσισε να μην άρει την ασυλία του Ιωάννη Λαγού από το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο εισηγητής της έκθεσης, Βούλγαρος ευρωβουλευτής της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, Angel Dzhambazki, "εκθέτει" τον Εισαγγγελέα του Αρείου Πάγου στην Ελλάδα, αναφέροντας οτι υπέβαλε αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ιωάννη Λαγού, μόνο για πράξεις που διενήργησε ο Ιωάννης Λαγός κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 29 Ιανουαρίου 2020.

Όπου κατηγορείται για εικαζόμενη προσβολή του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας, πράξη στην οποία προέβη κατά τη διάρκεια της διεξαχθείσας στις 29 Ιανουαρίου 2020 στην ολομέλεια συζήτησης σχετικά με την κατάσταση των μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την κοινή αντίδραση της ΕΕ σε αυτήν.

Συμπεραίνει, λοιπόν, ότι ο Ιωάννης Λαγός ενήργησε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του ως βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αποφασίζει να μην άρει την βουλευτική ασυλία του Λαγού.

Ολόκληρη η έκθεση, που υπερψηφίσθηκε και από τα 23 παρόντα μέλη της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, αναλυτικά ΕΔΩ

Η επιτροπή JURI (νομικών υποθέσεων) υπέρ της άρσης της ασυλίας

Στο μεταξύ, με άλλη της απόφαση, με 22 ψήφους υπέρ και 2 κατά, η επιτροπή JURI (νομικών υποθέσεων) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.

Η υπόθεση αφορά την καταδίκη του για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Για τη 2η υπόθεση, αυτή της προσβολής εθνικού συμβόλου, η εισήγηση της επιτροπής είναι αρνητική.

Η εισήγηση της JURI θα τεθεί στην ολομέλεια της επόμενης εβδομάδας, που συνεδριάζει 27-29 Απριλίου. 

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 13:51 - 23 Απρ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.