ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση Marc: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

19:44 - 29 Απρ 2021 | Πολιτική
Μεγαλώνει η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφει και η δημοσκόπηση της εταιρείας Μarc που διενεργήθηκε για το Πρώτο Θέμα, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση ξεπερνάει την καμπή των προηγούμενων μηνών, ενώ αναδεικνύει την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό.

Το 77% κρίνει αρνητικά την τακτική Τσίπρα και τους υψηλούς τόνους που έχει επιλέξει, ενώ το 53,54% κρίνει θετικά τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από 15 μήνες διαχείρισης της πανδημίας, την θέση της καταγεγραμμένης μέχρι πρότινος κόπωση των πολιτών παίρνει μία μικρή βελτίωση στα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος και της δημοφιλίας του πρωθυπουργού. Στον αντίποδα, οι πολίτες αποδοκιμάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολιτευτική του τακτική.

Η πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, δίνει 39,3% στην ΝΔ, δηλαδή προβάδισμα 16,6 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 22,7%.

Δίχως την αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά βρίσκεται στο 15,4%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 36,4%, έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόμοια εικόνα επικρατεί και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με τον κ. Μητσοτάκη να συγκεντρώνει ποσοστό 51,3% έναντι 22% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πράξη, η Marc επιβεβαιώνει τα ευρήματα όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων, όπως την πρόσφατη της εταιρείας Pulse, όπου επίσης επιβεβαιώνει την κυριαρχία του Κυρ. Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό. Και αυτή η δημοσκόπηση κατέγραφε άνοδο στα ποσοστά της Ν.Δ., μετά την μικρή καμπή του Μαρτίου με τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου να ανέρχεται στο 13,5%.

Το 55% έκρινε ότι οι ανακοινώσεις για φοροελαφρύνσεις και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, ενώ σωστές κρίνονται και οι αποφάσεις για το Πάσχα σε ποσοστό 54%, καθώς και αυτές που αφορούν στην εστίαση και τα σχολεία σε ποσοστό 75%.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:35 - 29 Απρ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.