ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Θράκη ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα μειονοτήτων

08:25 - 05 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Στη Θράκη ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα μειονοτήτων
Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, επισκέπτεται την Τετάρτη την Θράκη, με εντολή του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν έχει εμφανιστεί στο παρελθόν προκλητικός έναντι της Ελλάδας, καθώς στα γεγονότα του Μαρτίου του 2020 στον Έβρο είχε κατηγορήσει τη χώρα μας για συνθήκες … «Άουσβιτς» στα σύνορα!

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σχεδόν τρεις εβδομάδες από την επεισοδιακή συνέντευξη τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα.

Ο Κιράν θα φτάσει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για τη Θράκη, με πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση στην Κομοτηνή όπου θα δουν τον ψευτομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ και τουρκόφρονες παράγοντες της μειονότητας. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι θα επισκεφθούν και το 1ο μειονοτικό δημοτικό σχολείο της Κομοτηνής και θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο της πόλης.

Την επομένη Πέμπτη, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί στην πόλη της Ξάνθης, όπου θα έχει συναντήσεις με τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μετε, παράγοντες της μειονότητας ενώ θα επισκεφτεί και το μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της πόλης. Το μεσημέρι θ’ αναχωρήσει για το Διδυμότειχο, όπου θα επισκεφτεί το ιστορικό τέμενος Βαγιαζήτ, που βρίσκεται σε φάση αναστήλωσης μετά την πυρκαγιά του 2017, και στη συνέχεια θα επιστρέψει οδικώς για την Τουρκία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.