ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιχαηλίδου: Προτείνουμε το άνοιγμα των βρεφονηπιακών στις 24 Μαΐου

13:12 - 07 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Μιχαηλίδου: Προτείνουμε το άνοιγμα των βρεφονηπιακών στις 24 Μαΐου
«Πρότασή μας είναι να ανοίξουν στις 24 Μαΐου αν ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία δεν είναι μεγάλος».

Αυτό ξεκαθάρισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας πως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα επαναλειτουργήσουν εφόσον το εισηγηθούν οι επιστήμονες

Μιλώντας στην ΕΡΤ και σχολιάζοντας το λόγο που δεν θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί μαζί με τα γυμνάσια και τα δημοτικά στις 10 Μαΐου, η κα. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι δεν μπορεί να εμποδιστεί η μετάδοση του ιού σε παιδιά από 3 μηνών που δεν μπορούν να τηρηθούν μέτρα, όπως μάσκες και self test.

Όπως σημείωσε «η πρότασή μας είναι να ανοίξουν στις 24 Μαΐου αν ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία δεν είναι μεγάλος», τονίζοντας ότι «θα δώσουμε την ελευθερία σε όσους σταθμούς το επιθυμούν να παρατείνουν τη λειτουργία τους και μετά το τέλος Ιουλίου».

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, «οι λοιμωξιολόγοι ζήτησαν ακόμα λίγη υπομονή. Δεν είμαστε σε σημείο να πούμε ότι δεν θα ανοίξουν καθόλου. Χρειάζονται ακόμα δύο εβδομάδες».

«Το 2020 εφαρμόσαμε μία αίτηση και μέσα σε ένα χρόνο να μπορούν να υιοθετήσουν οι ενδιαφερόμενοι ένα παιδί. Το 2021 θα είναι χρονιά υιοθεσίας. Από τέλος Μαΐου θεσμοθετούμε επίδομα από 300 έως 1000 ευρώ ανά μήνα για κάθε ανάδοχη οικογένεια, ψηφιακά με το που θα πάρει η οικογένεια το παιδί. Το ποσό εξαρτάται από το βαθμό αναπηρίας του παιδιού», προσέθεσε στη συνέντευξή της για την αναδοχή - υιοθεσία.

Επίσης, αναφερόμενη στις δύο βασικές μεταρρυθμίσεις που έρχονται στην παιδική προστασία, μιλώντας στον Ant1, η πρώτη, τόνισε, αφορά στο ότι, «οποιοσδήποτε έχει καταδικαστεί για προσβολή γενετήσιας δεν θα μπορεί να εργάζεται από εδώ και στο εξής σε όποια δομή έχει να κάνει με την παιδική προστασία». Δεύτερον, «ορίζεται υπεύθυνος για συζήτηση με τα παιδιά και τις οικογένειές τους μέσα στις δομές παιδικής προστασίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:10 - 07 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.