ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Novartis: Μήνυση Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου

11:55 - 10 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Υπόθεση Novartis: Μήνυση Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου
O Σάμπυ Μιωνής κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά και αγωγή αποζημίωσης σε βάρος του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο επιχειρηματίας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, αφορμή για τις νομικές ενέργειες ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο μηνυόμενος, μετά την κατάθεση Μιωνή στον Άρειο Πάγο, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση των χειρισμών στην υπόθεση της Novartis.

Πιο συγκεκριμένα, ο μηνυτής αναφέρει τα εξής:       

«Κατέθεσα σήμερα μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τις αήθεις και συκοφαντικές δηλώσεις που έκανε εναντίον μου μετά την πρόσφατη κατάθεσή μου στην Ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, κα. Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, για τη γνωστή υπόθεση της εγκληματικής συμμορίας, η οποία εκβίαζε εμένα, τον συνέταιρό μου, Άγγελο Μεταξά και τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου.

Γνωστοποιώ, επίσης, ότι έχω ήδη καταθέσει αγωγή 5 εκατομμυρίων ευρώ κατά των μελών της συμμορίας για την ανυπολόγιστη ζημιά που μου προκάλεσαν. Είναι αυτονόητο ότι μέσω αυτών των νομικών μου ενεργειών δεν αποζητώ τον πλουτισμό μου. Αποζητώ τη δικαιοσύνη και την τιμωρία των ενόχων για να μην ξανασυμβεί σε κανέναν αυτό που συνέβη σε εμάς. Και επειδή πιστεύω ότι ακόμα και την απόλυτη κακία πρέπει να την μετατρέπουμε σε κάτι θετικό, δεσμεύομαι να δωρίσω το σύνολο των χρημάτων που θα μου επιδικάσουν τα δικαστήρια στο Χαμόγελο του Παιδιού, στο Σύλλογο για παιδιά με καρκίνο «Ελπίδα» και στην Κιβωτό του Κόσμου».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:52 - 10 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.