ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας: Πρόσκληση στον Τσαβούσογλου να έρθει στην Αθήνα

17:44 - 11 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Δένδιας: Πρόσκληση στον Τσαβούσογλου να έρθει στην Αθήνα
Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών με τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, επί τη βάσει της εντολής του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε την Τρίτη 11/5 μια σειρά συναντήσεων με όλα τα κόμματα.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των συναντήσεων που είχε στην Άγκυρα.

Ως γνωστόν, η Ελλάδα επιθυμεί την αποκλιμάκωση και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία. Όμως, η ειλικρίνεια και η αποφυγή προκλήσεων είναι  απαραίτητο στοιχείο αυτής της  προσπάθειας. Και βέβαια, ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας, που αποτελεί τμήμα του Διεθνούς Δικαίου.

Επεσήμανε, επίσης, ότι υπάρχει πρόσκληση προς τον Τούρκο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα σε ανταπόδοση της δικής μου επίσκεψης στην Άγκυρα.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα αποτελέσματα της Άτυπης Πενταμερούς για το Κυπριακό στην Γενεύη, η οποία, δυστυχώς, κατέληξε σε αδιέξοδο εξαιτίας της τουρκο-κυπριακής και της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Επιπλέον, τόνισε, για άλλη μία φορά, ότι κάθε προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού πρέπει να διεξάγεται μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Και ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προσπαθεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή κυβέρνηση, με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον συνάδελφό του Νίκο Χριστοδουλίδη, για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:49 - 11 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.