ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lockdown... τέλος με κατάργηση SMS- Ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

18:32 - 12 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Lockdown... τέλος με κατάργηση SMS- Ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις
Το... τέλος του lockdown ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος το απόγευμα της Τετάρτης (12/5) στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στο υπουργείο Υγείας. Σταματάει από την Παρασκευή (14/5) η υποχρέωση για SMS στο 13033 και επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Επίσης, ανακοινώθηκε επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας μέχρι τις 00.30 το βράδυ.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος χαρακτήρισε επιτυχημένη την πρώτη περίοδο του ανοίγματος, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη χρησιμότητα των εμβολιασμών και των self test.

"Παρατηρούμε μια συνεχή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τις τελευταίες έξι εβδομάδες, σημειώνοντας ότι η πρόσφατη άρση περιορισμών δεν αύξησε τα κρούσματα", τόνισε ο κ. Σκέρτσος και ανακοίνωσε επιπλέον "χαλάρωση" των μέτρων.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι:

    • Η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας από την προσεχή Παρασκευή θα ξεκινά στις 00.30
    • Καταργούνται τα sms προς το 13033 και 13032
    • Αίρονται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις
    • Από 1 Ιουνίου τίθεται σε ισχύ το πράσινο πιστοποιητικό
    • Από την προσεχή Παρασκευή μπαίνει σε ισχύ η ελληνική εκδοχή του πράσινου πιστοποιητικού όσον αφορά στις μετακινήσει προς τα νησιά. Ο πολίτης που επιθυμεί να ταξιδέψει θα πρέπει να έχει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 μέρες μετά την 2η δόση) είτε τεστ pcr 72 ωρών είτε rapid test ή self-test 24 ωρών.

Επίσης: το λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14 Μαΐου στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη ανά 25 τμ, χωρίς πλέον click-in-a shop ή το click away.

Για λίγο αργότερα μετατίθεται η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών (17 Μαΐου), των θερινών κινηματογράφων (21 Μαΐου), των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων (28 Μαΐου)

Από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Όλο το Μάιο θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 19:10 - 12 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.