ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου για τα εργασιακά

09:21 - 13 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Πέτσας: Απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου για τα εργασιακά
Σιγά - σιγά θα επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα και σύντομα θα αρθούν και οι υπόλοιπες απαγορεύσεις, που συνεχίζουν να ισχύουν λόγω της πανδημίας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (13/5) στον ΑΝΤ1.

Σχολιάζοντας το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, εξήγησε ότι το ισχύον πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας ισχύει εδώ και πολλές δεκαετίες και είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την αντιπολίτευση, είπε πως οι περισσότερες εστιάζονται στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αλλά αυτό που θεσπίζεται με το νέο νομοσχέδιο, ισχύει ήδη από το 1990 και σε καμία περίπτωση δεν καταστρατηγείται ούτε το 8ωρο, ούτε οι 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα.

Αναρωτήθηκε δε, γιατί μπορεί να είναι μεμπτό ένας εργαζόμενος αν συμφωνήσει με τον εργοδότη του να δουλεύει 4 μέρες την εβδομάδα για 10 ώρες, αν αυτό του επιτρέπει να οργανώσει καλύτερα την προσωπική του ζωή και τον ελεύθερο χρόνο του.

Σχετικά με τις υπερωρίες, είπε ότι με το νέο νομοσχέδιο κατοχυρώνονται και διευρύνονται μέχρι τις 150 ώρες ετησίως.

Σχετικά με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα εποπτεύουν την εφαρμογή όσων προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο, είπε ότι υπάρχουν δύο σημαντικές παρεμβάσεις, αυτής της ανεξαρτητοποίησης του ΣΕΠΕ και της θέσπισης της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Αναφορικά με τις απολύσεις, ο κ. Πέτσας είπε ότι με το νέο πλαίσιο η προστασία του εργαζόμενου θα είναι μεγαλύτερη, ενώ σε ό,τι αφορά τα συνδικαλιστικά, τόνισε ότι οι όποιες αλλαγές έχουν ως στόχο τη διεύρυνση της συμμετοχής των εργαζομένων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.