ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για… επεκτατισμό-Οι αβάσιμοι ισχυρισμοί του

15:17 - 13 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Ο Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για… επεκτατισμό-Οι αβάσιμοι ισχυρισμοί του
Συνεχίζει την προκλητική ρητορική του κατά της χώρας μας ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, καθώς κατηγόρησε την Ελλάδα για «προκλητικότητα», «απειλητική ρητορική» ακόμα και «επεκτατισμό».

«Όσοι μας κατηγορούν για επεκτατισμό, ας κοιτάξουν στον χάρτη και να κάνουν τη σύγκριση του 1821 με το 2020 και θα έχουν την απάντησή τους για το ποιος είναι επεκτατικός», είπε χαρακτηριστικά, συγκρίνοντας το σημερινό χάρτη με αυτόν του 1821.

«Οι Έλληνες γείτονές μας, πρέπει να εγκαταλείψουν τη γλώσσα της πρόκλησης. Όσοι αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει επεκτατικές βλέψεις, πρέπει να δουν τον χάρτη μεταξύ 1821-2020, η Ελλάδα έχει τέτοιες βλέψεις», ανέφερε κατά τη διάρκεια σημερινής του επίσκεψης σε στρατιωτική βάση ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Για τους S-400, ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι «δεν απειλούμε κανέναν», ενώ για την Αίγυπτο τόνισε ότι «η βελτίωση των σχέσεων θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές. Οι καλές σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία-Λιβύη-Αίγυπτο, θα ωφελήσουν σοβαρά τις χώρες».

«Δεν είναι δυνατόν να απειλήσουμε κανέναν με οποιονδήποτε τρόπο από το σημείο στο οποίο βρίσκονται. Τους πήραμε για να αμυνθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση, αφού ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Γαλλία στους οποίους απευθυνθήκαμε ανταποκρίθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε: «Είμαστε μαζί τους, στο δίκαιο αίτημα των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας και θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε. Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι εκεί δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά μόνο η εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να συμβεί αυτό».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:31 - 13 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.