ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: H πανδημία υποχωρεί και η αισιοδοξία επιστρέφει

18:23 - 13 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Πέτσας: H πανδημία υποχωρεί και η αισιοδοξία επιστρέφει
«Η πανδημία υποχωρεί και η αισιοδοξία επιστρέφει», ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Δημήτρη Κοτταρίδη.

Η συζήτηση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η διάθεση του κόσμου να αυξήσει την καταναλωτική δαπάνη και η δυναμική που δείχνει να έχει ο τουρισμός φέτος θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, είπε ο Υπουργός, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι «θα έχουμε μία ισχυρή ανάπτυξη, καλύτερη και από τις προβλέψεις που έχει κάνει η Ε.Ε.».

Σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση επισήμανε ότι ήταν αυτή που τον καιρό της κρίσης στήριξε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, γι' αυτό και ήταν απαραίτητο να στηριχτεί οικονομικά και η ίδια. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ να μεταφερθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι αυτό θα συμβεί αφού όμως πρώτα ολοκληρωθεί ο διάλογος με δήμους και περιφέρειες για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων. «Υπάρχουν επικαλύψεις στις αρμοδιότητες που μετράνε δεκαετίες», επισήμανε, προσθέτοντας ότι ο διάλογος αυτός αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, οπότε θα υπάρξουν και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Ο νόμος Σκουρλέτη απέτυχε και έφερε ακυβερνησία», σημείωσε ο Υπουργός παρουσιάζοντας συνοπτικά τις προτεραιότητες του νέου εκλογικού νόμου ο οποίος, όπως είπε, έχει ήδη αγκαλιαστεί από δημάρχους που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους. Ο νόμος θα λύνει πρακτικά προβλήματα, θα έχει όριο εισόδου 3%, θα περιορίζει τον αριθμό των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων και θα επαναφέρει την 5ετή θητεία, συμπλήρωσε.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φόρουμ καθώς και τους 1000 και πλέον επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.