ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης σε Ντόντικ: Στις οικονομικές μας σχέσεις υπάρχει περιθώριο βελτίωσης

22:21 - 13 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον προεδρεύοντα του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ και το κύριο θέμα που τους απασχόλησε, ήταν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης τους.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ.Ντόντικ μεταξύ άλλων, διαπίστωσαν ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ συζήτησαν και για τις αξιόλογες δυνατότητες ενίσχυσής τους, με έμφαση στην περαιτέρω προώθηση των διμερών οικονομικών, εμπορικών, επενδυτικών και ενεργειακών σχέσεων.

Αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις και για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, την οποία η Ελλάδα υποστηρίζει εμπράκτως, καθώς και για περιφερειακά θέματα.

Ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης εξέφρασε την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης. Τόνισε συγκεκριμένα ότι είναι μια ευκαιρία "από την μια να εξετάσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας σας, καθώς η Ελλάδα υποστηρίζει αυτή την πορεία για όλα τα Δυτικά Βαλκάνια. Θέλω να συζητήσουμε, όμως, και θέματα που αφορούν τη διμερή μας συνεργασία, καθώς, πιστεύω ότι στον τομέα των οικονομικών σχέσεων και ειδικά στα ζητήματα της ενέργειας οι δυο μας χώρες μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα".

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε επίσης τον κ.Ντόντικ και για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας θα ανοίξει στους ξένους επισκέπτες, και τόνισε ότι γνωρίζει πως υπάρχουν "πολλοί συμπολίτες σας οι οποίοι επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και θέλουμε και φέτος να μπορέσουμε να τους φιλοξενήσουμε με ασφάλεια".

Από την πλευρά του ο κ.Ντόντικ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του, και στη συνέχεια ανέφερε:

"Θέλω να σας ευχηθώ τα καλύτερα στα καθήκοντά σας, είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό για τη χώρα σας και για όλους τους φίλους της χώρας σας, όπως είμαστε εμείς. Κάτι σύντομο για τη σχέση Ελλάδας - Βοσνίας Ερζεγοβίνης: δεν έχουμε ανοιχτά θέματα. Αυτό το οποίο θα πρέπει να στηρίξουμε είναι η οικονομική μας συνεργασία. Και πιστεύω ότι υπάρχουν καλές υποδομές και υπάρχουν λόγοι να γίνουν".

"Στην αρχή, θα ήθελα να σας παρακαλέσω -αυτό είπα και σε όλους τους συνομιλητές μου σήμερα, που είχα- πολλοί δικοί μας άνθρωποι ταξιδεύουν και κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και θα ήθελα να σας παρακαλέσω, αν τα μέτρα για να έρθουν στην Ελλάδα είναι ισότιμα με αυτά που έχουν οι Σέρβοι, από την Σερβία" σημείωσε επίσης ο προεδρεύων του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την ελληνική πλευρά, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.