ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Αν δεν εμβολιαστούμε δεν θα πάρει μπρος η οικονομία

09:49 - 14 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Αν δεν εμβολιαστούμε δεν θα πάρει μπρος η οικονομία
Στα μέτρα στήριξης των γυμναστηρίων το προσεχές διάστημα αναφέρθηκε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν θα αφήσουμε τα γυμναστήρια μόνα τους και μετά την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας» υπογράμμισε και αναφέρθηκε σε μια σειρά δράσεων.

«Τα μέτρα στήριξης που έχουμε στο μυαλό μας για τα γυμναστήρια αξιολογούν ως πρωτεύον θέμα τη στήριξη στα ενοίκια το αμέσως επόμενο διάστημα και θα πρέπει να υπάρχει έστω μερικώς η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργαζόμενων» σημείωσε.

Προσέθεσε πως υπάρχει επιπλέον στήριξη μέσω του εργαλείου της κάλυψης των παγίων δαπανών, θα δοθεί και η επιπλέον επιδότηση του ΕΣΠΑ, ενώ από χθες το μεσημέρι ξεκίνησε η χορήγηση δανείων για πολύ μικρές επιχειρήσεις (αρκετές από τις οποίες είναι στον κλάδο των γυμναστηρίων).

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε πως «τα υγειονομικά πρωτόκολλα που συζητάμε στην επιτροπή θα είναι τέτοια που θα επιτρέπουν τη λειτουργία των γυμναστηρίων». Ανέφερε δε πως ο ίδιος θα κάνει εγγραφή σε γυμναστήριο μόλις ανοίξουν.

Παράλληλα εστίαζε στην ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών, λέγοντας πως η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες είναι πρώτη σε ταχύτητα εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όσα λεφτά και να βρούμε να δώσουμε, που δεν είναι άπειρα, αν δεν πάρει μπρος η οικονομία δεν θα μπορούμε να ξεφύγουμε από την κρίση. Και αν δεν εμβολιαστούμε δεν θα μπορεί να πάρει μπρος η οικονομία γιατί δεν θα έχει πέσει η πανδημία» είπε.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «όσοι ασκώντας το ατομικό τους δικαίωμα αποφασίζουν να μην εμβολιάζονται θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μόνοι τους εξαιρούνται της κρισιμότερης εθνικής προσπάθειας των τελευταίων δεκαετιών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.