ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλκιβιάδης Στεφανής: Τεράστια η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων

15:33 - 15 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Αλκιβιάδης Στεφανής: Τεράστια η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων
Η άμυνα εδραιώνει το μέλλον της χώρας και είναι απαραίτητη η ολιστική αλλαγή της φιλοσοφίας των Ενόπλων Δυνάμεων, έτσι ώστε να καταστούν περαιτέρω λειτουργικές και αξιόμαχες σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον. Αυτά ανέφερε ο Αλκιβιάδης Στεφανής υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο συζήτησης με τη δημοσιογράφο του Open Tv, Αλεξία Τασούλη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός δημιουργούμε την πολιτική της ασφάλειας και της εξωστρέφειας. Η Ελλάδα, θα συνεχίσει να έχει ισχυρή και δυναμική παρουσία στη διεθνή πολιτική σκηνή, κάτι που την αναδεικνύει σε πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
 
Βασικός στόχος της κυβέρνησης όπως είπε είναι να εξετάσουμε τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και να προτάξουμε τη διακλαδικότητα μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας. Σύμφωνα τον κ. Στεφανή τέσσερις είναι οι βασικοί πυλώνες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και αποτελούνται από: το προσωπικό που τiς στελεχώνει, τον αμυντικό εξοπλισμό, τις διαδικασίες αποφάσεων και τον τρόπο σκέψης τους.
 
Ο υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τεράστια κοινωνική προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς είναι παρούσες σε έρευνες, διασώσεις, αεροδιακομιδές υγείας ασθενών καθώς και φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί και πυρκαγιές.
 
Παράλληλα σημείωσε πως οι στρατιωτικοί γιατροί συνδράμουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ παράλληλα έχουν στελεχώσει πάρα πολλά εμβολιαστικά κέντρα της χώρας συνδράμοντας στο πρόγραμμα «Ελευθερία».
 
Αναφερόμενος στην αναβάθμιση τον οπλικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων σημείωσε πώς «κάθε οπλικό σύστημα που αγοράζουμε θα πρέπει να είναι συμβατό με τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας».  
 
Τόνισε πώς όσο προχωράει η ψηφιοποίηση του Δημοσίου, προχωράει και μετεξελίσσεται ψηφιακά και το αμυντικό κομμάτι της χώρας προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες και συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της χώρας. 
 
Για το ζήτημα της εξωστρέφειας των Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε πώς αυτή αποδεικνύεται από τον τεράστιο βαθμό αναγνώρισης που απολαμβάνουν από την ελληνική κοινωνία και τους πολίτες και αυτό γίνεται γιατί όπως είπε «είμαστε αποτελεσματικοί».
 
Κλείνοντας τόνισε πως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι υπερήφανες που υπηρετούν την πατρίδα, βάζουν το εγώ τους κάτω από το εμείς και έχουν βασικό γνώμονα το καλό της ελληνικής κοινωνίας και το πώς θα διατηρήσουν την ασφάλεια της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.