ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλογρίτσας στην Προανακριτική: Ο Παππάς μου ζήτησε να είμαι μπροστινός

10:59 - 17 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Καλογρίτσας στην Προανακριτική: Ο Παππάς μου ζήτησε να είμαι μπροστινός
Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά κατέθεσε τη Δευτέρα (17/5) ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλογρίτσας, βασικός μάρτυρας της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών.

Η επιτροπή εξετάζει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά,με τον Χρήστο Καλογρίτσα να καταθέτει για όσα ο ίδιος γνώριζε.

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως ο κ. Παππάς τού ζήτησε ουσιαστικά να βάλει το όνομά του ως "βιτρίνα" και ο ίδιος δέχθηκε, καθώς ήθελε να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον υποστήριζε σε πολιτικό επίπεδο.

«Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζανη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά-στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους «νέους». Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππας και κάποια παιδιά», κατέθεσε συγκεκριμένα.

Σε ερώτηση του προέδρου της επιτροπής κ. Κελέτση, σε ποια «παιδιά» αναφέρεται, ο μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε: «θα τα θυμηθώ στην πορεία. Τα έχω καταγεγραμμένα. Το καλοκαίρι του 2016 στις αρχές είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον με την ομάδα που συνεργαζόμουν».

-Κελέτσης: Ομάδα επιχειρηματική;
-Καλογρίτσας: Καλογριτσας: όχι. Ο Παππας ήταν

«Το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Παππάς και μου είπε «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά»; Εγώ είπα πως «ήλθα μαζί σας». Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανάφερε ο Παππας τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Μα τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό». Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο πόρτο Χέλι έγινε το ραντεβού», κατέθεσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Αναφορικά με τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την συμμετοχή στο διαγωνισμό, ο κ. Καλογρίτσας, είπε πως «τους συνάντησα παντού! Στο σπίτι μου, το σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω αν δω τος σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο».

«Στο πόρτο Χέλι ήλθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά και πήγαμε στο Πόρτο Χέλι. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες. Δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε κα φύγαμε. Ήταν και ο Τόμπρας. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία …φτιαγμένη. Εγώ αγγλικά δεν μιλάω. Μόνο Καρδιτσιώτικα μιλάω», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως έχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι. Εγώ αυτά δεν τα πολυπίστευα. Έχω μια δίκη μου άποψη για τις συνεργασίες με τους Άραβες. Όταν ειπώθηκε ότι με αυτή την εταιρία θα κάνουμε το κανάλι είχα την αίσθηση ότι αυτό το κανάλι θα κατευθυνόταν από υπηρεσίες».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο επιχειρηματίας, είπε ξεκάθαρα: «εγώ αυτό που θα έβαζα ήταν το όνομά μου! Να είμαι μπροστινός! Έκαναν την υποχώρηση και το δέχθηκα».

Κελέτσης: άρα ήταν μετά από επιμονή του Παππά;

Καλογριτσας: εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος. Το έκανα από το ΚΚΕ. Είχα την τύχη να έχω σχέσεις με σημαντικά πρόσωπα του κόμματος».

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κατάθεση Καλογρίτσα διεκόπη κατόπιν αιτήματος του ίδιου, καθώς υποστήριξε ότι δεν αισθάνετα καλά.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, υποστηρίζουν πως οι ισχυρισμοί του κ. Καλογρίτσα στην Προανακριτική πως πήρε από την εταιρεία Χούρι 3 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει τηλεοπτικό σταθμό για τον ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτονται από έγγραφο που δείχνει ότι ο γιός του Γιάννης διέθετε ήδη από την 1η Ιουλίου 2016 εγγυητική επιστολή από την τράπεζα Αττικής ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ. 

Σημειώνουν δε ότι ο διαγωνισμός για τις άδειες έγινε στο τέλος Αυγούστου και προσθέτουν ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατομμυρίων ευρώ προς τη λιβανέζικη εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι η ημερομηνία που υπεγράφη το συμφωνητικό είναι 6 Μαΐου 2018, δηλαδή, δυο χρόνια μετά το τηλεοπτικό αποτυχημένο εγχείρημα του Καλογρίτσα. Έτσι σύμφωνα με τον μάρτυρα ο οποίος συνυπογράφει το συμφωνητικό, ο Καλογρίτσας αναγνωρίζει ότι χρωστά τα 3 εκατομμύρια ευρώ στον Χούρι.

Τέλος, σημειώνουν ότι ο Αντώνης Λιανός, λογιστής της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC συμφερόντων Χούρι, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, διέψευσε κατηγορηματικά πως υπήρξε συμφωνία Καλογρίτσα-Χούρι για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού φιλικού προς  τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:21 - 17 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.