ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοτοπούλου: Επισφαλείς οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό

16:24 - 17 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Νοτοπούλου: Επισφαλείς οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό
Η Κατερίνα Νοτοπούλου, Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θέλοντας να εκφράσει την αγωνία του κόσμου του τουρισμού για την εξέλιξη των κρατήσεων το φετινό καλοκαίρι δήλωσε πως «Θα μπορούσαμε να είχαμε ξεκινήσει από ένα πολύ καλύτερο σημείο».

Η Τομεάρχης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για χειρισμούς που φέρνουν σε δεινή θέση τη χώρα μας μέχρι σήμερα ενώ, έφερε ως παράδειγμα την Ιρλανδία που αποφάσισε υποχρεωτικό pcr test και καραντίνα κατά την επιστροφή από Ελλάδα και την Μεγάλη Βρετανία.

Η Κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε, επίσης, στο παράδειγμα της Γαλλίας όπου δίνονται κίνητρα στους ταξιδιώτες όπως, για παράδειγμα, η παροχή δωρεάν pcr test.

Ουτοπικό χαρακτήρισε, παράλληλα, το άνοιγμα του Τουρισμού για τον Ιούνιο καθώς οι άνθρωποι του Τουρισμού δίνουν μάχη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Τόνισε, επίσης, πως η κυβέρνησηδεν στηρίζει στην πραγματικότητα όλη αυτή την προσπάθεια. «Η χώρα πρέπει να πρασινίσει, ο εμβολιασμός πρέπει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς, οι αγορές στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι θετικές».

«Ο Τουρισμός άνοιξε, ακόμη όμως δεν έχουν εμβολιαστεί οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ, ταυτόχρονα, επισήμανε την «αργή πορεία του εμβολιασμού και πως αυτό θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν υπήρχε ένα συγκροτημένο σχέδιο. Ο Τουρισμός ανοίγει με νησιά σε lockdown ενώ η πολιτική προστασία «χτυπάει το καμπανάκι γι ακόμη 5 νησιά».

Υπογραμμίστηκε, επίσης, η ανάγκη στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων καθώς και το σοβαρό πρόβλημα των εργαζομένων σε μονομερή αναστολή στους οποίους δεν έχουν μπει τα ένσημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν τα επιδόματα που δικαιούνται όπως για παράδειγμα της λοχείας ή την δυνατότητα να καταθέσουν τα χαρτιά τους για σύνταξη.

Όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα είπε πως αυτά όπως αποτελούν ταφόπλακα για σειρά δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα για τις ξεναγήσεις, που σε συνδυασμό με αυτά των τουριστικών λεωφορείων ακυρώνουν κάθε δυνατότητα για προγραμματισμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.