ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρειος Πάγος: Συνάντηση Χρυσοχοϊδη- Εισαγγελέα, με αντικείμενο το οργανωμένο έγκλημα

11:48 - 19 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Άρειος Πάγος: Συνάντηση Χρυσοχοϊδη- Εισαγγελέα, με αντικείμενο το οργανωμένο έγκλημα
Συνάντηση μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (19/5) προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, παρέδωσε φάκελο με υπόμνημα της αστυνομίας από κοινού με άλλα στοιχεία για τη διαχρονική εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, εκτός από αναλυτικά στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα, ο Υπουργός και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, συζήτησαν για την ανάγκη περισσότερης ευελιξίας και αμεσότερης συνεργασίας εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών αναφορικά με τη διαχείριση υποθέσεων οργανωμένου εγκλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, από κυβερνητικό παράγοντα αναφέρθηκε πως, εξαιτίας των αλλεπάλληλων γεγονότων το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των οποίων εκτελέσεις συμβολαίων θανάτων και επιθέσεις στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε, μεταξύ άλλων, από τον κ. Πλιώτα την ισχυροποίηση της συνεργασίας με τις κατά τόπους εισαγγελίες εισαγγελίες καθώς και την αξιολόγηση όλων των υποθέσεων με τρόπο ορθολογικότερο και εξατομικευμένα, προκειμένου να είναι δυνατή η αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.

Όπως, για παράδειγμα, στο θέμα της τρομοκρατίας υπάρχει αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος ανταποκρίνεται άμεσα όταν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πρέπει να επέμβει γρήγορα σε μία υπόθεση, έτσι θεωρείται επιτακτικό και για τις υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος. Επιπλέον, κρίνεται αναγκαίο να αξιολογούνται οι εμπλεκόμενοι σε σοβαρές υποθέσεις, ανάλογα με την περίπτωση, και, ταυτόχρονα, να εξετάζονται άμεσα όλες οι παράμετροι, ανάλογα με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, όπως αποφυλακίσεις κρατουμένων, που πολύ συχνά αμέσως μετά συλλαμβάνονται πάλι για τα ίδια αδικήματα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Χρυσοχοΐδη και εντάσσεται σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία περιλαμβάνονται και σχετικές νομοθετικές εξαγγελίες από πλευράς υπουργείου Δικαιοσύνης, (όπως αυστηροποίηση ποινών, κλ.π.).

Τελευταία τροποποίηση στις 11:46 - 19 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.