ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας:Αγώνας η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας της Γενοκτονίας των Ποντίων

14:23 - 19 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρθηκε στην Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, σήμερα (19/5)

«Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων που οδήγησε στο θάνατο και τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές του εστίες ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού με μεγάλη ιστορία. Τιμούμε τη συμβολή των Ποντίων στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανόρθωση της Ελλάδας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «η ανάδειξη, η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας και η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι αγώνας όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά κυρίως για το παρόν και το μέλλον. Γιατί οι γενιές που έρχονται θα είναι ασφαλείς όταν πάψουν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου που οδηγούν σε γενοκτονίες, εθνοκαθάρσεις και νέους ξεριζωμούς».

«Οφείλουμε, ενωμένοι», επισημαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «να εντείνουμε τον αγώνα μας για την ιστορική αλήθεια και τον διάλογο σε διπλωματικό και επιστημονικό επίπεδο, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους τόσο για τον ελληνικό λαό, όσο και για την ανάπτυξη σχέσεων ειλικρινούς συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού στην περιοχή μας».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.