ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα-Δεν πετάμε στα... σύννεφα

20:33 - 19 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα-Δεν πετάμε στα... σύννεφα
Μια ξεχωριστή μέρα για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή (19/5) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, που έγινε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού προσκεκλημένων λόγω covid.

Το ανακαινισμένο αεροδρόμιο "Μακεδονία" μπορεί να το πούμε και καινούργιο, είπε, αφού τα πάντα έχουν νέα μορφή και ιδιαίτερα ο νέος εντυπωσιακός τερματικός σταθμός, που έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του αεροδρομίου.

Το νέο, πλέον, αεροδρόμιο προσφέρει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 10.000.000 επιβατών ετησίως και αυτό δίνει τεράστιες προοπτικές στο αεροδρόμιο και τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε, ακόμα, ότι υπήρξαν "αναταράξεις", "καταιγίδες" και "κενά αέρος" που χτύπησαν το εγχείρημα αναβάθμισης των αεροδρομίων, αναφερόμενος στην κριτική και τη στάση της αντιπολίτευσης.

«Η οδηγία από τον πύργο ελέγχου της κυβέρνησης είναι μία: Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς, όμως, να πετάμε στα σύννεφα», είπε ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε να είναι "καλορίζικα" το αεροδρόμιο "Μακεδονία" και τα άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια, να είναι πάντα γεμάτα ζωή, αλλά, κυρίως, χαμογελαστούς και ασφαλείς επισκέπτες και εργαζόμενους.

«Συνολικά η επένδυση στα 14 αεροδρόμια ανήλθε σε 440.000.000 ευρώ και αλλάζει πλήρως τα δεδομένα σε 11 νησιά και σε τρεις ηπειρωτικούς προορισμούς, προσθέτοντας έσοδα στα δημόσια ταμεία και πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους επισκέπτες και ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, μεγεθύνοντας την τουριστική φήμη της Ελλάδας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε μνεία σε επενδύσεις, όπως το μετρό, η περιφερειακή οδός, τα όμβρια της Καλαμαριάς, η προσθήκη στον στόλο των λεωφορείων της πόλης, τονίζοντας όλα αυτά μαζί, συνιστούν ένα πρόγραμμα επενδύσεων στις υποδομές που όμοιό της δεν έχει ξαναδεί η Θεσσαλονίκη.

Ο Στέφαν Σούλτε, πρόεδρος της Fraport, παίρνοντας πρώτος τον λόγο, μίλησε για ένα τεράστιο εγχείρημα που ολοκληρώθηκε τρεις μήνες νωρίτερα. «Τα 14 νέα αεροδρόμια ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού τουρισμού» ανέφερε και εκτίμησε ότι θα έχουν ουσιαστικό ρόλο για την διόγκωση του τουριστικού κύματος.

Η επένδυση μας στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους επενδυτές που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα επεσήμανε επίσης και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους Έλληνες για την εμπιστοσύνη τους.

Ο Αλεξάντερ Ζίνελ, CEO της Fraport Greece, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην ΕΕ και επικρότησε την πολιτική για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων.

«Η πανδημία δεν μας εμπόδισε να ολοκληρώσουμε την επένδυση και τα έργα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σημείωσε και πρόσθεσε ότι πάνω από 200 αεροπορικοί φορείς χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια μας και ελπίζουμε ότι σύντομα θα αυξηθούν», τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:18 - 19 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.