ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 3 Ιουνίου

11:25 - 20 Μαϊ 2021 | Πολιτική
ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 3 Ιουνίου
Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη χθεσινή (19/5) συνεδρίασή του, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, ως αντίδραση στην ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση αυτή λειτουργεί, παράλληλα, και σαν πρόταση που απευθύνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΓΣΕΕ, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα) για κοινή ημερομηνία γενικής απεργίας.

Επιπλέον, το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει για τις παραπέρα κινητοποιήσεις, αφού εκτιμήσει τις εξελίξεις και αποφάσισε να γίνουν, τις επόμενες μέρες, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, ενημερωτικές συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις, σε όλη τη χώρα. «Το πρώτο συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει την Τετάρτη, 26 Μαΐου, στις 18.00, στα Προπύλαια» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, μέσω ανακοίνωσής της καταγγέλει ότι το εν λόγω νομοσχέδιο «καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λ.π.».

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή ούτε να ψηφιστεί. Πρέπει να ανατραπεί» υπογραμμίζεται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.