ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

12:05 - 21 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας
Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (21/5), το υπουργείο Εξωτερικών, χαιρετίζει την επίτευξη εκεχειρίας στο Ισραήλ και τη Γάζα, εκφράζοντας, παράλληλα, την ελπίδα ότι αυτή θα επιτρέψει την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η Ελλάδα, χώρα Ευρωπαϊκή και παράλληλα χώρα με παραδοσιακούς δεσμούς με τα κράτη της περιοχής συνεισφέρει ενεργά στην προώθηση των σχέσεων φιλίας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, μέσω των συνεχών διμερών επαφών με όλες τις πλευρές, καθώς και των πολυμερών σχημάτων στα οποία συμμετέχει».

Ενώ, όπως, όπως επισημαίνει: «Εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Αίγυπτο, με την οποία μας συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας, για τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε στην επίτευξη της εκεχειρίας».

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο  Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τον ενημέρωσε ότι, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, η Ελλάδα θα συνδράμει την Αίγυπτο με βοήθεια για την περίθαλψη τραυματιών από τη Γάζα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.