ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Πραγματοποιούνται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα

16:05 - 21 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Κικίλιας: Πραγματοποιούνται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα
Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα (21/5) το μεσημέρι από την Καλαμάτα, έπειτα από την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της πόλης ,ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε πως «Το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και πραγματοποιούμε περισσότερους από 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα στη χώρα».

Επιπλέον, ο υπουργός ανακοίνωσε την περαιτέρω αναβάθμιση όλων των κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «ήρθε η ώρα για το εθνικό σύστημα υγείας της νέας εποχής».

Πιο συγκεκριμένα, έχοντας ως σημείο αναφοράς το νοσοκομείο της Καλαμάτας, ο κ.Κικίλιας δήλωσε «θέλω να δηλώσω την ικανοποίησή μου για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο νοσοκομείο, όσο στο διασυνδεόμενο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας» και εξήγησε: «Για τους 22.500 εμβολιασμούς που έχουν ήδη γίνει και μας δίνουν ελπίδα και θάρρος για το μέλλον. Για τους πάνω από 230 ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που έχουμε προσλάβει στα δύο νοσοκομεία. Για τις έξι νέες ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν άρτια».

Ενώ, προσέθεσε «την περαιτέρω αναβάθμιση όλων των κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων, δια μέσω του επενδυτικού προγράμματος, του μεγαλύτερου που έχει ποτέ υλοποιηθεί στη χώρα, το RRF». Επίσης, όπως ανέφερε, «θα αναβαθμιστούν σε όλα τα επίπεδα τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας», που σημαίνει, όπως προσέθεσε, «ότι μας περιμένει πολλή δουλειά, τεχνικά προγράμματα, οργάνωση και σωστός σχεδιασμός, με βάση ένα νέο χάρτη υγείας για τη χώρα, μετά την τεράστια προσπάθεια, την οποία κάναμε όλοι μαζί και ευχαριστώ πολύ, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό».

Ο υπουργός υπογράμμισε πως «ήρθε η ώρα για το εθνικό σύστημα υγείας της νέας εποχής, για το νέο ΕΣΥ, μία ευκαιρία την οποία δεν πρόκειται να χάσουμε».

Παράλληλα, ανακοίνωσε «πρόγραμμα δημόσιας υγείας για τον νομό, οριζόντια για τον πληθυσμό, που έχει να κάνει με προγεννητικό έλεγχο, προσυμπτωματικό έλεγχο, δηλαδή το λεγόμενο screening για τις κρίσιμες νόσους, μαστογραφίες για γυναίκες, PSA για τους άντρες, καρδιολογικές εξετάσεις του υγιούς πληθυσμού».

«Από εδώ και πέρα», είπε χαρακτηριστικά, «θα φροντίσουμε περαιτέρω τη δημόσια υγεία, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη ποιότητα υγείας ως Έλληνες και να καταλήγουμε λιγότεροι στα νοσοκομεία της χώρας σε καλύτερη κατάσταση και με καλύτερη δυνατότητα αντιμετώπισης των περιστατικών».

«Θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όλους, γιατί η πανδημία και ο κορονοϊός δεν έχουν εξαλειφθεί ακόμα και κινδυνεύουμε από αυτή τη νόσο και από αυτόν τον ιό», προειδοποίησε. Ενώ, προσέθεσε πως «χρειάζεται προσοχή στις κοινωνικές και επαγγελματικές συναναστροφές, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.