ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατούλης:Ευθύνη τις αντιπυρικές ζώνες έχουν Δασαρχείο και εποπτεύουσα αρχή

16:22 - 21 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Πατούλης:Ευθύνη τις αντιπυρικές ζώνες έχουν Δασαρχείο και εποπτεύουσα αρχή
Επίσκεψη πραγματοποίησε στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Αλεποχώρι, σήμερα (21/5) ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση από τους αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας και Δ. Αττικής, Β. Κόκκαλη και Λ. Κοσμόπουλο, τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γ. Σταμούλη, τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου, και τον Αττικάρχη της Πυροσβεστικής, Γ. Πετρούτσο.

Ο κ. Πατούλης, υπογράμμισε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αναφερθεί ούτε ένας μικρός τραυματισμός. Δυστυχώς όμως έχουν καταστραφεί χιλιάδες στρέμματα δάσους καθώς και οικίες». Υπογράμμισε δε πως από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά όλος ο Μηχανισμός της Περιφέρειας συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής και συμπλήρωσε: «Απόλυτη προτεραιότητα μας η ασφάλεια των πολιτών. Σήμερα, όπως όλα δείχνουν προς το παρόν τουλάχιστον, οι άνεμοι έχουν κοπάσει και υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία, για τον περιορισμό των καταστροφών».

Ερωτηθείς για τις αναφορές εκπροσώπου της Πυροσβεστικής για ευθύνες της Περιφέρειας όσον αφορά τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, ο κ. Πατούλης ξεκαθάρισε πώς «η ευθύνη για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών ανήκει στο Δασαρχείο και την εποπτεύουσα αρχή που είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση», κάτι που θα έπρεπε «να γνωρίζει ως εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.