ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Παπανδρέου επανέφερε το ζήτημα της αποποινικοποίησης της κάνναβης

17:49 - 21 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Ο Παπανδρέου επανέφερε το ζήτημα της αποποινικοποίησης της κάνναβης
Την αποποινικοποίηση της κάνναβης για ιδιωτική χρήση ζήτησε, εκ νέου, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη.

«Είμαι εδώ και δεκαετίες υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης! Ας πρωτοπορήσουμε! Να σπάσουμε κυκλώματα παράνομης διακίνησης και να ελέγξουμε την παραγωγή και την διάθεσή της ως πολιτεία Θα υπάρχει όφελος για πολιτεία», είπε και εξήγησε ότι το Κολοράντο των ΗΠΑ έχει έσοδα πάνω από 600 εκατ. δολάρια σε ένα χρόνο και θέσεις εργασίας. «Σκεφτείτε το σοβαρά διότι είναι μεγάλο το οικονομικό όφελος για τη χώρα και όταν θα το κάνουν άλλες χώρες εμείς θα είμαστε πίσω», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, χαιρέτισε τη «διακομματική τόλμη» όπως την χαρακτήρισε, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη θα υπερηψιστεί από την πλειοψηφία των κομμάτων. «Τα ναρκωτικά θα τα αντιμετώπιζε ο Νίξον με στρατό και αστυνομία. Αποτέλεσμα ήταν να περάσει το εμπόριο σε υπόγεια κυκλώματα που έγιναν παντοδύναμα! Ακόμα και στις φυλακές δεν μπορόυμε να ελέγξουμε την διακίνηση ενώ κατασταλτική αντιμετώπιση ήταν πλήρης αποτυχία! Και έφερε δυστυχία», σημείωσε προσθέτοντας ότι το παρών σχέδιο νόμου έρχεται να θεραπεύσει τον παραλογισμό.

Επανερχόμενος στην απελευθέρωση της κάνναβης ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν πρόκειται να οδηγήσει στη χρήση σκληρών ναρκωτικών, αλλά θα γίνει ακριβώς το αντίθετο. «Οι πολλές απαγορεύσεις προκαλούν το αντίθετο. Το ηθικό δίλημμα δεν είναι αν είμαστε υπέρ ή κατά ναρκωτικών, αν είμαστε υπέρ ή κατά χρήσης κάνναβης αλλά αν η πολιτεία και οι πολιτικές μας σώζουν ή καταστρέφουν ζωές! Και πρέπει να απαντήσουμε χωρίς ταμπού και διαύγεια», τόνισε κλείνοντας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.