ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Τεχνικά έτοιμη η Ελλάδα για το ψηφιακό ταξιδιωτικό πιστοποιητικό

19:22 - 25 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Τεχνικά έτοιμη η Ελλάδα για το ψηφιακό ταξιδιωτικό πιστοποιητικό
Την ικανοποίησή του, για το γεγονός πως η πρόταση για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid έγινε δεκτή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την προσδοκία το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν με ενιαίους κανόνες.

«Εξέφρασα την ικανοποίησή μου που η πρότασή μου για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid έγινε αποδεκτή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα θα είναι τεχνικά έτοιμη να χρησιμοποιήσει το ψηφιακό πιστοποιητικό για τα ταξίδια από τις αρχές Ιουνίου, πριν την επίσημη εφαρμογή του την 1η Ιουλίου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Εξέφρασε, επίσης, την πρόθεση της Αθήνας να συμμετάσχει στον διαμοιρασμό εμβολίων στις φτωχότερες χώρες και ανέφερε ότι θα ξεκινήσει με διμερείς συμφωνίες με τις γειτονικές μας χώρες, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος από το ρυθμό των εμβολιασμών στην Ελλάδα, ενώ είπε πως είναι θετικό που περισσότερα του ενός εμβόλια εγκρίνονται.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό μικρότερων ηλικιών είπε ότι «θα το συζητήσουμε για τα παιδιά από το Γυμνάσιο και άνω, από την ηλικία των 12 και πάνω. Από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αυτό θα δώσει νέα δυναμική στον εμβολιασμό».

Επίσης σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει εξασφαλίσει συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων για το 2022 και το 2023, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστεί μία ενισχυτική δόση 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό.

«Αυτές τις δόσεις τις έχουμε στη διάθεσή μας», διαβεβαίωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:33 - 25 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.