ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάδα-ΕΕ: Σαράντα χρόνια μαζί- Ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο

20:10 - 25 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Ελλάδα-ΕΕ: Σαράντα χρόνια μαζί- Ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Sassoli, θα επισκεφθεί την Αθήνα την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Μαΐου, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση για την επέτειο 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ καθώς και την έναρξη του εθνικού διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο την Πέμπτη 27 Μαΐου και ώρα 19:00.

Την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος Sassoli θα έχει σειρά συναντήσεων με την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ θα απευθύνει ομιλία σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών της Βουλής, στις 9:30.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος θα επισκεφθεί επίσης τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Η Κιβωτός του Κόσμου", εθνικό νικητή του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2018.

Η εκδήλωση στο Ζάππειο

Ομιλίες για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, θα απευθύνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα θα απευθύνουν ο προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ και πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στο χώρο του Ζαππείου θα γίνουν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης για τα 40 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1, ενώ live streaming θα γίνει και από τις σελίδες στο facebook του υπουργείου Εξωτερικών, της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.