ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Στην «Πυραμίς» οι απολυμένοι της «Pitsos»

20:28 - 25 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Στην «Πυραμίς» οι απολυμένοι της «Pitsos»
Με τη συμφωνία που πετύχαμε με την «Πυραμίδα» και την BSH, θα έχουν σύντομα δουλειά, πάλι, οι απολυμένοι εργαζόμενοι από την «Pitsos», σε ένα νέο εργοστάσιο στη γραμμή παραγωγής της «Πυραμίδος».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του, σήμερα (25/5) το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας BSH στου Ρέντη όπου έδρευε το εργοστάσιο της «Pitsos» και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

Τον υπουργό συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης και ο βουλευτής Β' Πειραιά, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι τον παραγωγικό εξοπλισμό και τα εργαστήρια έρευνας, ανάπτυξης και διαχείρισης ποιότητας του εργοστασίου της «Pitsos» στου Ρέντη, έχει συμφωνήσει με την BSH να εξαγοράσει η «Πυραμίς» Μεταλλουργία προσλαμβάνοντας απολυμένους εργαζόμενους του εργοστασίου.

Ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε αρχικά με τον Managing Director και CEO της ΒSH, κ. Ιωάννη Γρατσώνη και τον Managing Director και CFO της εταιρείας, κ. Γιώργο Φενδάκη.

Ακολούθησε, παρουσία και του Δημάρχου Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κ. Γιώργου Ιωακειμίδη, η συνάντησή του με τους απολυμένους εργαζόμενους στο εργοστάσιο που του εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την πρωτοβουλία και τις προσπάθειές του στο να διασωθούν οι θέσεις εργασίες τους.

Εκ μέρους του σωματείου της BSH, ο πρόεδρός του, κ. Χρήστος Αθανασιάδης απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, την οποία, όπως είπε, ο κ. Γεωργιάδης θα έχει σε περίοπτη θέση στο γραφείο του.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε:

«Ήρθαμε σήμερα εδώ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης τον κύριο Παπαθανάση και τον Βουλευτή Β’ Πειραιά, τον κύριο Μαρκόπουλο για να συναντήσουμε τους απολυμένους εργαζομένους από την «Pitsos» που με τη συμφωνία που πετύχαμε με την «Πυραμίδα» και την BSH, θα έχουν σύντομα δουλειά πάλι σε ένα νέο εργοστάσιο στη γραμμή παραγωγής της «Πυραμίδος».

Και γιορτάσαμε μαζί την επιτυχία που όλοι μαζί καταφέραμε γιατί αυτούς τους μήνες ήμαστε και εγώ και ο κύριος Παπαθανάσης, μετά την ενημέρωση και το ενδιαφέρον του κυρίου Μαρκόπουλου σε συνεχή επικοινωνία και επαφή μαζί τους.

Ζήσαμε την αγωνία τους για να μη χάσουν τη δουλειά τους και είμαστε ευτυχείς που συμβάλλαμε σε αυτή την επιτυχία.

Πήγαν όλα καλά, θα κάνουμε ακόμα καλύτερα».

Εκ μέρους των μέχρι πρότινος εργαζομένων δήλωσαν:

Νίκος Λιανός:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Υπουργό Ανάπτυξης, κύριο Άδωνι Γεωργιάδη. Μας έδωσε ελπίδα και η ελπίδα είναι κίνητρο ζωής.

Εμείς τον περιμέναμε πώς και πώς να έρθει να τον δούμε να μας δώσει έναυσμα ώστε να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε επιτέλους, να φύγουμε από την λέξη ανεργία την οποία δεν την είχαμε ζήσει ποτέ.

Πιστεύουμε ότι η βοήθειά του είναι πολύτιμη και οι γνώσεις του και οι γνωριμίες του θα μας δώσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Θα ήθελα να τον ευχαριστήσουμε πάρα πολύ εκ μέρους όλων των εργαζομένων της πρώην εταιρείας «Pitsos», για την παρουσία του εδώ όπως και τον Βουλευτή Β’ Πειραιά, κύριο Μαρκόπουλο που μας δίνει πραγματικά χέρι βοηθείας. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Δημήτρης Καβούλης:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυβέρνηση και σε εκείνους οι οποίοι είναι ειδικοί στο πρόβλημά μας και ο κύριος Γεωργιάδης και ο κύριος Μαρκόπουλος και όσοι ακόμα συμμετείχαν που έσωσαν το εργοστάσιο, μάλλον όχι το εργοστάσιο, τη δουλειά μας έσωσαν σε ένα καινούριο εργοστάσιο που να βγάζουμε τα προϊόντα σωστά και καλά όπως τα βγάζαμε 25 χρόνια τώρα εγώ και παραπάνω, 30, οι υπόλοιποι συνάδελφοι.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ, κύριε Υπουργέ».

Εμμανουήλ Φράγκος:

«Θα ήθελα εκ μέρους όλων να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Υπουργό, στον κύριο Βουλευτή μας, στον κύριο Μαρκόπουλο, που ήταν αρωγοί δίπλα μας όλο αυτό τον καιρό, που έσωσαν τις οικογένειές μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι, να είσαστε όλοι καλά. Σας ευχαριστούμε».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:04 - 25 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.