ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως στο τούνελ

13:21 - 26 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Κικίλιας: Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως στο τούνελ
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 74η Παγκόσμια Γενική Συνέλευση Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανέφερε πως «Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως άκρη του τούνελ. Στη χώρα μου ξεπεράσαμε τους 5.000.000 εμβολιασμούς».

Ο υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και την ακλόνητη, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, υποστήριξή του σε όλους τους εκπροσώπους των παρευρισκομένων υπουργείων Υγείας των κρατών μελών, «πρωτίστως για τη δύσκολη μάχη για την αξία της ζωής που ο καθένας μας αντιμετωπίζει, ως συνέπεια της νόσου COVID-19». 

«Η COVID-19 συνεχίζει να διασπείρεται σε πολλές από τις χώρες και τους συνανθρώπους μας, αλλά είναι αλήθεια ότι αρχίζουμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, ειδικά τώρα που τα εμβόλια πρόκειται να διανεμηθούν όλο και πιο ευρέως. Στην Ελλάδα, επίσης έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως άκρη του τούνελ. Στη χώρα μου ξεπεράσαμε τους 5.000.000 εμβολιασμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Παράλληλα, εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για το σημαντικό έργο, όπως είπε, το οποίο έχει αναλάβει, δηλαδή την υποστήριξη των κρατών μελών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς,  «και ειδικά προς τον Περιφερειακό Διευθυντή για την Ευρώπη και καλό φίλο της Ελλάδας, Δρ. Χανς Κλούγκε». 

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι «η κυβέρνησή μας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη και σε στενή συνεργασία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Δρ. Κλούγκε, ίδρυσε το πρώτο Γραφείο για την Ποιότητα Φροντίδας και Ασφάλειας Ασθενών στην Ευρώπη, με έδρα την Αθήνα, μόλις πριν από δύο μήνες».  

Καταλήγοντας, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή και επιτυχία για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα συνοδεύεται από μια πολύ σοβαρή υποχρέωση την οποία οφείλουμε να υπηρετήσουμε, όχι μόνο για τον λαό της Ελλάδας αλλά και τους ανθρώπους ολόκληρης της ευρωπαϊκής περιοχής, σε ό,τι αφορά στην ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών. Ξεκινώντας αυτό το ταξίδι, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με όλους σας». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.