ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαράντα χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ

08:51 - 27 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Σαράντα χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ
Η Ελλάδα γιορτάζει τη συμπλήρωση 40 ετών από την επίσημη ένταξή της στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

Στο Ζάππειο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και ανώτατων αξιωματούχων της ΕΕ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα (27/5) ειδική εκδήλωση.

Πριν απί 42 χρόνια, και για την ακρίβεια στις 28 Μαΐου 1979, η Ελλάδα υπέγραψε τη συμφωνία ένταξης και από 1η Ιανουαρίου του 1981 έγινε και επίσημα μέλος. Γι' αυτό και το 2021 είναι η χρονιά που γιορτάζει 40 χρόνια ευρωπαϊκής παρουσίας.

Η επετειακή εκδήλωση για τα 40χρονα του θεσμικού «εξευρωπαϊσμού» της Ελλάδας διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών με προϊστάμενο τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Θα διεξαχθεί την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, στις 7 το απόγευμα, στο Ζάππειο.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Αυτής Εξοχότης, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ομιλίες θα εκφωνήσουν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Νταβίντ Σασόλι, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα θα απευθύνουν ο Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ και Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, κ. Αντόνιο Κόστα και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν), κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Επίσης, στο χώρο του Ζαππείου θα γίνουν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης για τα 40 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1, ενώ live streaming θα γίνει και από τις σελίδες του Υπουργείου Εξωτερικών στο facebook, καθώς και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Τα σχετικά hashtag είναι #CoFoE, #futureugr και #40ΕλλάδαΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.