ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσημη παρουσίαση του ψηφιακού πιστοποιητικού από Μισέλ- Μητσοτάκη

14:52 - 27 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Την Παρασκευή, στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας η επίσημη παρουσίαση του ψηφιακού πιστοποιητικού από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του πρωθυπουργούΚυριάκου Μητσοτάκη. Το επίσημο όνομα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα είναι: «EU digital Covid certificate».

Πρόκειται για το ελληνικό πιστοποιητικό, που θα είναι στη διάθεση των Ελλήνων πολιτών για τα ταξίδια τους από 1η Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με την τελευταία Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, το ψηφιακό πιστοποιητικό, θα είναι διαθέσιμο από την 1η Ιουλίου.

Η Ελλάδα, όμως, είναι τεχνικά έτοιμη και θα παρουσιάσει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού που χορηγεί η κυβέρνηση στους πολίτες, μετά τον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19. Άλλωστε, τα έγγραφα αυττά είναι απαραίτητα, για τα ταξίδια των πολιτών στα νησιά ή τις μετακινήσεις τους με αεροπλάνο. 

Στην παρουσίαση θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού και η επίσημη εφαρμογή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται την 1η Ιουλίου», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι «το πιστοποιητικό θα στηρίζεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων, στην οποία θα φαίνεται αν και πότε ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί, αν και πότε έχει ασθενήσει, ή αν έχει αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου. Θα λειτουργεί σαν μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για όλους τους Ευρωπαίους, θα διευκολύνει τους συνοριακούς ελέγχους και κατ’ επέκταση τους ταξιδιώτες».

Υπογράμμισε ακόμη πως «είναι μια σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας από την οποία θα ωφεληθούν, όχι μόνο ο κόσμος της τουριστικής βιομηχανίας και οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και η οικονομία και η κοινωνία στο σύνολό της».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:56 - 27 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.