ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Οι πολυεθνικοί όμιλοι «βλέπουν» μια οικονομία έτοιμη να αναπτυχθεί

21:50 - 27 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Οι πολυεθνικοί όμιλοι «βλέπουν» μια οικονομία έτοιμη να αναπτυχθεί
«Η λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων της Think Silicon είναι σημαντική όχι μόνο για την ίδια και την Applied Materials αλλά και για την ελληνική οικονομία», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ελληνικής εταιρείας, που εξαγοράστηκε πέρσι από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό, στη Μεταμόρφωση Αττικής.

«Οι περισσότεροι όταν ακούν για την Ελλάδα δεν σκέφτονται τις τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτό αλλάζει με επενδύσεις όπως αυτή που έγινε πέρσι από την Applied Materials. Πρόσφατα μια σειρά από ελληνικές startups έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βάζει στο επίκεντρο την καινοτομία με μια ζωντανή επιχειρηματική κοινότητα, το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει αλλά και την τοποθεσία της που είναι σημαντική για την προσέλκυση επενδύσεων.

Αναφερόμενος στην επένδυση της Applied Materials αλλά και αυτές που ανακοίνωσαν μεγάλοι όμιλοι όπως η Microsoft και η Volkswagen o κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι πολυεθνικοί όμιλοι «βλέπουν αυτό που βλέπουμε και εμείς, μια οικονομία που είναι έτοιμη να αναπτυχθεί».

O πρωθυπουργός τόνισε ότι η αισιοδοξία που επικρατεί για την ελληνική οικονομία δεν είναι κενή περιεχομένου. «Η επένδυση της Applied Materials στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη δείχνει ακριβώς αυτό. Είμαι σίγουρος πως αυτή είναι απλά η αρχή μια μεγάλης συνεργασίας μεταξύ της Applied Materials και της Ελλάδας», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Περήφανος για την πορεία της Think Silicon που δείχνει τη δυναμική της Ελλάδας στην καινοτομία δήλωσε ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Χρίστος Δήμας στον δικό του χαιρετισμό.

Για ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της Applied Materials έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Gary Dickerson. «H Think Silicon γίνεται βασικό κέντρο σχεδιασμού τεχνολογίας της Applied στην Ευρώπη, για να υλοποιήσουμε το όραμα μας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, αξιοποιώντας την τεχνολογία. «Η αύξηση του ΑΙ θα δημιουργήσει μια νέα εποχή. Θα απαιτήσει νέες λύσεις και είναι ξεκάθαρο πως το μέλλον θα είναι πολύ διαφορετικό. Η Think Silicon επιταχύνει την στρατηγική ΑΙ της Applied, τόνισε ο κ. Dickerson.

«H επένδυση στη Think Silicon είναι η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού», δήλωσε από μεριάς του ο αντιπρόεδρος της Applied Materials, Κώστα Μάλλιος. «Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον μας στην Ελλάδα, αλλά και το μέλλον της Ελλάδας. Το μυστικό έχει μαθευτεί. Η τάση επενδύσεων θα συνεχιστεί», πρόσθεσε.

«Αναπτύξαμε την πιο ενεργειακά αποδοτική κάρτα γραφικών για μικρές συσκευές. Μπορεί κάποιος σήμερα να πάει σε ένα κατάστημα και να αγοράσει ένα smartwatch ή μια συσκευή με οθόνη που να λειτουργεί με συστήματα σχεδιασμένα από εμάς. Ως μέλος της Αpplied materials Θα συνεχίσουμε την αποστολή μας να φέρουμε αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο και στην Τεχνητή Νοημοσύνη, όπως κάναμε με τις κάρτες γραφικών», δήλωσε ο Γεώργιος Σιδηρόπουλος, συνιδρυτής της ελληνικής εταιρείας και CEO και Country President της Applied Materials στην Ελλάδα.

Ο ίδιος κάλεσε όλους του νέους μηχανικούς που τους ενδιαφέρει το αντικείμενο να «χτυπήσουν» την πόρτα της Think Silicon. «Αυξάνουμε με γρήγορους ρυθμούς το δυναμικό μας. Μια μεγάλη μερίδα των νέων μηχανικών μας είναι Έλληνες που επέστρεψαν στη χώρα μας. Στη Think Silicon ελέγχουμε το μέλλον μας, ενός είμαστε μέλος ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους του κόσμου».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το μήνυμα του Πρωθυπουργού (3:30 - 8:15):

Τελευταία τροποποίηση στις 22:41 - 27 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.