ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκαλυπτήρια για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό- Δείτε live

08:10 - 28 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Αποκαλυπτήρια για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό- Δείτε live
Παρουσιάζεται στις 9.30 το πρωί από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό «EU Digital COVID Certificate», το οποίο θα διευκολύνει τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκδήλωση στην οποία η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον τρόπο που θα λειτουργεί το πράσινο πιστοποιητικό, θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα λάβουν επίσης μέρος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ζωντανά η εκδήλωση:

Πρόκειται για το ελληνικό πιστοποιητικό, που θα είναι στη διάθεση των Ελλήνων πολιτών για τα ταξίδια τους από 1η Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με την τελευταία Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, το ψηφιακό πιστοποιητικό, θα είναι διαθέσιμο από την 1η Ιουλίου.

Η Ελλάδα, όμως, είναι τεχνικά έτοιμη και θα παρουσιάσει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού που χορηγεί η κυβέρνηση στους πολίτες, μετά τον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19. Άλλωστε, τα έγγραφα αυττά είναι απαραίτητα, για τα ταξίδια των πολιτών στα νησιά ή τις μετακινήσεις τους με αεροπλάνο. 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:23 - 28 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.