ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε θερμό κλίμα το δείπνο Δένδια-Τσαβούσογλου κάτω από την Ακρόπολη

22:07 - 30 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Σε θερμό κλίμα το δείπνο Δένδια-Τσαβούσογλου κάτω από την Ακρόπολη
Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής (30/5) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την επίσκεψή του στη Θράκη όπου επανέλαβε τις προκλήσεις περί «τουρκικής μειονότητας» και «τουρκικών σχολείων».

Ειδικότερα, από την Κομοτηνή, όπου βρισκόταν λόγω της ιδιωτικής του επίσκεψης στη Θράκη, ο Τσαβούσογλου μετέβη οδικώς στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια αεροπορικώς στην Αθήνα, όπου και από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μετέβη στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Λίγο πριν τις 20:00 αναχώρησε από το κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας για τον εστιατόριο Διόνυσος, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου έχει προσκληθεί σε δείπνο από τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Κατά την άφιξή του ο Τσαβούσογλου αγκάλιασε τον Νίκο Δένδια και στη συνέχεια οι δύο άνδρες μπήκαν μέσα στο εστιατόριο.

Το δείπνο ανάμεσα στους δύο υπουργούς είναι ανεπίσημο καθώς η επίσημη συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα (31/5) στο υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά το πέρας της συνάντησής τους θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και στις 13:15 θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τσαβούσογλου, πριν περάσει το κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.