ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναντήσεις Τσαβούσογλου με Μητσοτάκη και Δένδια-Το... βλέμμα στις δηλώσεις

08:25 - 31 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Συναντήσεις Τσαβούσογλου με Μητσοτάκη και Δένδια-Το... βλέμμα στις δηλώσεις
Δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα η Δευτέρα (31/5), με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Στις 10:15 ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα πάει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Κοινές δηλώσεις δεν προβλέπονται, ωστόσο, αναμένεται με ενδιαφέρον ο σύντομος διάλογος που θα έχουν μπροστά στις κάμερες, κατά την προσέλευση του κ. Τσαβούσογλου.

Στις 11 ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα μεταβεί στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όπου έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες με τον Νίκο Δένδια, με βασικό μέλημα την προετοιμασία συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν, ενδεχομένως στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.

Στις 13:15 έχουν προγραμματιστούν κοινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου οι οποίες ασφαλώς αναμένονται με ενδιαφέρον μετά το... debate που είχαν οι δυο τους κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Άγκυρα.

Να θυμίσουμε πως την Κυριακή (30/5) ο κ. Τσαβούσογλου επισκέφθηκε τη Θράκη, θέτοντας ζήτημα μειονότητας, αν και κατά την άφιξή του είχε αναφέρει πως επισκέπτεται τη χώρα μας με ειρηνική ατζέντα.

Το βράδυ της Κυριακής (30/5) ήταν προσκεκλημένος του Νίκου Δένδια σε δείπνο κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.